A jó cselekedetek gyakorlása

26219892_1666967223362802_9021618438288947293_n.jpg

A decemberi boldogságprogram témája: „A jó cselekedetek gyakorlása” volt.
Ehhez kapcsolódóan karácsony közeledtével a Szivárvány csoporton belül adománygyűjtést hirdettünk. Otthonról hozhattak játékokat, könyveket, ruhákat a gyerekek (természetesen szülői segítséggel). Mind a szülők és a gyermekek is lelkesen hozták otthonról az ajándékba szánt tárgyakat. Egy héten keresztül gyűjtöttük az adományokat, miközben folyamatosan érdeklődtünk, böngésztünk kinek, merre adakozhatnánk. Mivel mi a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda (Bíró Mihály utcai) fő óvodájában vagyunk, közösen úgy döntöttünk, hogy egyik tagóvodánk részére a Mákvirág Tagóvoda gyermekeinek szeretnénk egyfajta karácsonyi ajándékként kedveskedni ezekkel. A beérkezett adományokat karácsony előtt a Szivárványos gyermekekkel közösen elvittük a Mákvirág ovisoknak, akik mérhetetlen szeretettel és boldogsággal fogadták ajándékainkat. Minden gyermek választhatott egy játékot, amit haza is vihetett. Hálásan, csillogó szemekkel köszönték ezt meg. Viszonzásul dalokkal, versekkel, valamint rágcsálnivalóval és üdítővel kedveskedtek nekünk.
A Szivárvány csoportos gyerekek is nagyon lelkesek, boldogok voltak, mert ők ajándékozhattak, örömet okozhattak a másik óvoda gyermekeinek!
Azt hiszem, ezen a napon mindenki gazdagodott valamivel, de főképp pozitív élményekkel, szeretettel és reményekkel! 😊😊😊❤❤

Képek