„A hűség tulajdonság, a hála tanítható.”

Halaharangok2-3.jpg

„A hűség tulajdonság, a hála tanítható.” Szabó Magda
Szeptember 21-én a Hála világnapján tartottuk meg a szeptemberi Boldogságóránkat.
Szeptember 21-én ünnepeljük a hála világnapját, talán azért is, mert a nemzetközi békenappal azonos dátumra esik.
„A világban annyi mindenért lehetünk hálásak, csak legtöbbször természetesnek vesszük a hétköznapi csodákat. A hála és a béke világnapján hálásak lehetünk a napsütésért, a madárcsicsergésért egy vadidegen előzékenységéért, a családunkért, a barátainkért, egy meghitt pillanatért, a lehetőségekért, bármiért, ami a szívünket örömmel tölti el.
A hála világnapján arra szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy vegyük már észre, hogy milyen világban is élünk…. vannak olyanok, akiknek csak a nyaralásuk célállomásáról, vagy a karácsonyi ajándékokról kell dönteniük, míg mások az életben maradásért küzdenek nap, mint nap. Ahhoz, hogy őszintén hálásak legyünk azért, ami számunkra megadatott, érdemes nyitott szemmel járnunk a világban, hogy végre ráébredhessünk létezésünk csodájára.” ezen gondolatokat boncolgattuk.
A hónap dalának meghallgatása után mindenki kapott egy Hálafüzetet, amibe leírhatták, lerajzolhatták, hogy miért hálásak……..
Hálakört alkottunk, és mindenki elmesélte, hogy kinek és miért volt hálás az nap.
A hála fiatal korban történő belenevelése a gyerekekbe segíthet abban, hogy boldogabb emberekké váljanak felnőve. Ezért fontos, hogy a hála kifejezése lételemünk legyen. Ebből nemcsak a gyerekek fognak profitálni, hanem valószínűleg a felnőttek is kapnak egy nagyon szükséges lökést a boldogság és a jólét terén.
Amiért, HÁLÁSAK lehettünk:
–Nyáron 6napot együtt tölthettünk a Fonyódligeti Erzsébet táborban.
–Szeptember 16-án részt vehettünk a NAGY Sportágválasztón.
— A hónap végén 3 napot Zánkán lehettünk az Erzsébet táborban.
A szülők hálásan köszönték meg a sok élményt, (ezzel példát mutatva) amivel a gyermekeik gazdagodhattak.
„A hűség tulajdonság, a hála tanítható.” Szabó Magda
„Kedves Kati néni! Nagyon köszönöm, hogy a gyerekeknek ismét ilyen élményt adott/adtak! Csupa jó dolgokat, eseményeket hallok! Kár, hogy szülők nem vehetnek részt a táborban…. Jó pihenést, szép hétvégét!”
„ köszönünk szépen mindent! Áki már az odaúton 3 napja mondogatta hogy milyen aranyos, meg ügyes Kati néni hogy viszi őket ilyen sok helyre sokszor .”
„A hűség tulajdonság, a hála tanítható.” Szabó Magda
Igyekszek minél több lehetőséget teremteni a hála gyakorlására. Ezekért a lehetőségekért fölöttébb hálás vagyok………………
Hálaharangokat készítettünk, újrahasznosítva a tojástartókat. Az osztálytermünket fogják díszíteni.

Képek