A hála gyakorlása

nyitókör.jpg

Idén csatlakoztunk a programhoz, és pályáztunk a Boldog Iskola címre. Négy kolléganőmmel 2019. júliusában részt vettünk egy szenzációs továbbképzésen Debrecenben. A képzésen látottak, és elhangzottak megerősítettek bennünket, hogy jó irányban kezdtünk gondolkodni. A tanévet (az elkerülhetetlen évindítási feladatokat követően) egy boldogságóra tartásával indítottuk.
A programban 31 fővel veszünk részt. A magas osztálylétszám sokszor megnehezíti a szervezési feladatokat, de ugyanakkor rengeteg lehetőséget kínál a páros, csoportos munkaformákra, tevékenykedtető feladatokra.
A hónap témáját közös beszélgetéseken, a munkafüzeti feladatokon, meseillusztráció készítésén, mesedramatizáláson keresztül dolgoztuk fel.
Készítettünk hálabefőttet: az esztétikusan dekorált befőttesüvegben gyűlnek a kis cédulák a boldog, emlékezetes pillanatokról, sikeres momentumokról, amelyekre jó lesz visszatekinteni, és amiket akkor is elő lehet venni, ha nem mennek épp felhőtlenül a dolgaink.
Nagyon élvezték a gyerekek a szeretetkuponok vagy hálakuponok készítését. Életkori sajátosságaikból adódóan lázas izgalommal írták, és adták át, vagy épp a játék kedvéért rejtették el otthonukban a kis kuponokat.

Képek