A hála gyakorlása

IMG_20180927_123242.jpg

A gyerekek egy írólapot harmadolva lerajzolták saját egyéni hálájukat a napszakokra lebontva. Majd egy csomagolólapra mindenki kivágva a saját kis rajzát, elhelyezte a megfelelő területre.
Reggel elsősorban hálásak az ennivalóért, finom, meleg kakaóért, saját ágyukért, édesanyjuk mindennapi gondoskodásáért, autóval jöhet az iskolába, láthatja a természetet út közben, van hol laknia.
Délben a kétfogásos ételért, amit kapnak az iskolában, a szabadidőért, amikor ebéd után játszhatnak az udvaron, hogy rásüt a nap, hétvégén a természetben lehetnek, gondoskodnak róluk.
Este, hogy otthon lehet, saját szobája van, saját ágya van, mozoghat a jó levegőn, sportolhat, természetbe lehet, a jó vacsoráért, amit főznek neki, hogy ápolhatja a fogát, mert van saját fogkeféje, fogkrémje.
A diákokkal megnéztünk egy filmet, amiben látták szegényebb országok gyerekei, hogyan milyen körülmények között tudnak tanulni. Már tudják, hogy ami nekik természetes, például, hogy a csapból iható víz folyik, az másnak nem az és ezt nagyon meg kell becsülniük.

Képek