A boldogságfokozó hála

309414114_610825597446060_297874369129738594_n.jpg

Konyári Óvoda és Bölcsőde
Katica csoport
Csoportunkat az óvodakezdés alkalmával nagyon sok öröm ért. Csoportszobánkba nagyon sok új játék érkezett – adományból! Már önmagában ezért is nagyon hálásak lehetünk, de a játék önmagában nem sokat ér, ha nincs kivel megosztani. Új gyerekek is érkeztek a csoportba, akik nagyon rövid idő alatt beilleszkedtek, elfogadták és alkalmazzák is a csoport szabályait és szokásait. De mindez nem ment volna karikacsapásra, ehhez kellett még egy óvónéni. Megérkezett hozzánk Ágota néni is, akit nagyon hamar megszerettek és elfogadtak a gyerekek.
Így mindezeket összefoglalva HÁLÁT ADHATUNK, hogy ilyen örömmel és lendülettel kezdhettük el a nevelési évet. Sokat beszélgettünk arról, hogy mit jelent a hála szó! Minden ami örömet okoz nekünk, minden, amitől boldogok lehetünk, minden, ami mosolyt csal az arcunkra… ezekért hálásak lehetünk. Örülhetünk az ősz adta csodáknak: friss levegőnek, a nap erejének – ezért sokat vagyunk kint az udvaron, támogatva ezzel egészségünket, a színes faleveleknek, a terméseknek – amiket sétáink alkalmával gyűjtünk, majd örömmel alkotunk belőlük. Hálásak lehetünk a családunkért, a velük töltött időért.
Úgy érzem a hónap témája nagyon jól illeszkedik az évkezdéshez, melynek segítségével könnyebben indul a szorgos nevelési év, nagy lendületet kap a közösségi élet, a hosszú nyári szünet után.

Képek