A Boldog Mikós 5A osztály 10+1 tanácsa a boldogság felé vezető útra

csoport-1.jpg

A júniusi, egyben a tanév utolsó témáját az eddigi Boldogságórák összegzéseként dolgoztuk fel. Első körben mindannyian beszámoltunk a Boldogságórákon átélt élményekről, tapasztalatokról. Ezt követően megneveztük a boldogság azon ismerveit, amelyek megtapasztalhatóak a mi közösségünkben. A társs támogatottságról is szó esett, hisz arról is beszéltünk, hogy kik azok a számunkra legkedvesebb személyek, akikkel szívesen megosztjuk a boldogságunkat is. Majd a boldogságfokozó technikák megértéséhez az öt szeretetnyelv bemutatására került sor. Szó esett az elismerő szavakról, a testi érintésről, a minőségi időről, az ajándékozásról, valamint a szolgálatról. Ezeknek akkor van igazi értékük, ha a mások boldoggá tételét célozzuk meg velük.
A hónap következő foglalkozásán osztályunk minden tanulója elkészítette a maga emberalak-sziluettjét. Ezeket olyan tulajdonságokkal ruháztunk fel, amelyek a boldogság alapvető pillérei. Ezeket a szilueetteket egymásba kapaszkodva helyeztünk el, megtapasztalhattuk az \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\”együtt vagyunk\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\” lehetőségének örömét.
Kiscsoportban elkészíttettük az osztályunk 10+1 parancsolatát, amely minden egyes parancsolata egy-egy ösztönzésként is felfogható a boldogság keresésre:
A júniusi témafeldolgozás legsikereesebb tevékenysége a boldogság abc megszerkesztésének bizomyult, ami párban készült el. A legtehetségesebb pár 5 perc alatt összesen 22 szót tudott összegyűjteni. Bár voltak az eredmények között különbségek, mégis minannyian örültünk egymás sikerének.
A zárókörben egyöntetűen elhangzott a hálaérzet, mindazért az élményért, amelyben részesülhettünk a boldogságórák során.
Végezetük felelevenítettük ennek a programnak a legszebb és legsikeresebb pillanatit. A legélménydúsabb tevékenységünknek a Boldogágdal közös éneklése bizonyult, amikor több mint 200 diáktársunkkal közösen énekelhettük el a Konferenciatermünkben Bagdy Bella boldogságdalát.
Köszönjük a projekt nyújtotta élményeket, jövőre mégtöbb társunkat szeretnénk bevonni ebbe a csodálatos programba.

Képek