A boldog emlékeket örökre a szívünkbe zárhatjuk

1-2.jpg

A tanév utolsó napjaiban minden évben igyekszünk átismételni a tanév legemlékezetesebbnek vélt tevékenységeit, melyben mindig szoktak segíteni a gyerekek. Ebben a tanévben került bevezetésre csoportunkban a Boldogság óra, s a hónap témájához érkezve igyekeztünk beépíteni a mindennapokba az elmúlt 9 témát. Ezekben segítettek számunkra a fényképek, melyek a boldogság órákon készültek. Néhányat kinyomtatva és lelaminálva adtunk a gyermekek kezébe, akik felragasztották egy hatalmas szívre. A fenntartható boldogságot ezzel próbáltam jelképezni: a mi szívünk tele van apró örömökkel, sok boldog emlékkel, melyet senki nem vehet el tőlünk, örökre a szívünkbe zárhatjuk őket.
A tevékenységbe buszsofőrnek öltözve dudaszóval invitáltam a gyerekeket, akiket megkértem arra, hogy egy mosolyért cserébe váltsák ki jegyeiket és foglaljanak helyet a kiránduló buszon. Ezzel utaztunk olyan városokba, ahol a Boldogság órák témáival találkozhattunk. Ilyen volt többek között a „Boldog csoport városa”és a „Boldog mozgás városa”.
A tevékenységhez kapcsolódóan emlékezetes pillanatokat éltünk meg akkor is, amikor a csoportunk által ültetett tölgyfának készítettünk ajándékot. Minden gyermek vidám, szeretetteljes rajzot készített neki, a másik oldalára pedig ráírtuk kedves üzenetüket, melyet el is mondtak a fának középsőseink, mikor a tövéhez szúrtuk a hurkapálcára rögzített lelaminált szíveket. Volt gyermek, aki meg is simogatta a fát, amit nagyon jó volt látni, hiszen egyfajta visszajelzés is volt ez nekünk a Boldogság órák céljainak megvalósulására.

Képek