2235 Mende Fő út 10.

261375571_1015882215624357_4684729658526963192_n.jpg

Beszámoló

Mende, Mesevár Óvoda-Bölcsőde

Törpike csoportjában megtartott Boldogságóráról, amelynek témája,

A társas kapcsolatok ápolása volt.

Közös játékunkat a kicsikkel, egymás köszöntésével, a Szervusz kedves barátom…c. énekes játékkal indítottuk. Ezután, meghallgattuk, Bagdi Bella: Ha boldog vagy, mutasd meg mindenkinek.. c. dalát többször is, és a gyerekekkel vidám táncot táncoltunk a dalra.
Pihenésképpen Bagdy Emőke relaxációs feladataival hangolódtunk még jobban a téma feldolgozására. /Puha meleg, felengedek…., „Az én hangom…/ feladatokkal.
Beszélgettünk arról is a gyerekekkel, hogy kinek van már barátja, és miért jó, ha van barátunk?
„ – azért, mert jót játszunk együtt, azért, mert ő a barátom.” – voltak a válaszok.

Ezután, elénekeltük a Cirmos cica jaj, c. énekünket, és közösen cirmos cicákat készítettünk, a sok cicát „beköltöztettük” egy kis „cicaházba”, mert sok jó cica kis helyen is elfér.
Néhányan elmesélték, hogy nekik is van cicájuk, és mennyire szeretik a kis állatokat, igazán jó barátok.
Közös játékunkban, kis baglyokká varázsolódtunk, karikákat helyeztünk el a teremben, ezek voltak a madárfészkek, két tárcsám volt, az egyiken napocska a másikon holdacska képpel, ha napocska volt az égen, minden kis madár aludt a fészkében, ha a holdacska volt az égen, minden baglyocska egérpecsenyére vadászhatott. Nagyon tetszett a gyerekeknek, nagy örömmel kérték a többszöri ismétlését a játéknak.

A gyerekeket a szokásos mondókánkkal „Erdő, erdő kerekerdő…” mondókával hívtam mesehallgatásra, közösen hallgattuk meg Pogány Judit előadásában, A fecske meg a szalmaszál c mesét. A mese előadását fecske bábbal segítettem.

Nagy sikere volt a mesének, végig nagyon élvezték a gyerekek, örömmel hallgatták meg.
A mesehallgatás után mindenki madárrá változhatott, és eljátszottuk a „Repülnek a madarak, csattog a szárnyuk játékunkat, amelyet nagyon szeretnek a csoport tagjai.
Egy kis színezésre is invitáltam a csoport tagjait, de ekkor már csak néhányan jöttek színezni, a többség már építeni, gyurmázni szeretett volna.
Tevékenységünket közös tánccal zártuk le, Bagdi Bella: Ha boldog vagy.. c. dalával, amely a gyerekek kérése volt.

Fontosnak tartom, hogy kis lépésekkel ismerkedjünk a boldogságóra témáival, így a gyerekek nagyobb kedvvel, örömmel vesznek részt és kapcsolódnak be a tevékenységekbe.
Úgy érzem, hogy nagyon jó hangulat uralkodott az egész foglalkozás alatt, a gyerekek végig motiválva voltak, és nagy figyelemmel, kitartással vettek részt az egyes feladatok megvalósításában.. A közös játékokkal, a közös énekléssel, beszélgetéssel könnyen tudtak ismerkedni az adott témával, a sokféle játék könnyen ráhangolta őket a tevékenységen való részvételre.

Képek