Élni annyi, mint mozgásban lenni.

testmozgas.jpg

Foglalkozás címe: „Élni annyi, mint mozgásban lenni.” Jerry Seinfeld
Évfolyam: 9-15.
Helyszín: M. 19., 316-os tanulószoba
Foglalkozás időpontja: 2024. május 28., 20h, 2024. május 29.

A foglalkozás célja volt, hogy kollégistáink ismerjék fel, a mozgás életszükséglet, a testedzés mentális örömforrás.

A foglalkozásra való érzelmi és értelmi ráhangolódásként ötletbörzét tartottunk. Mindenki elmondhatta, mit gondol az élni annyit jelent, mint mozgásban lenni jelentéséről.

Ezek után feladatul kapták, hogy fogalmazzák meg, miért tehet boldogabbá minket izmaink megdolgoztatása. Tartalmas válaszokat kaptam.

Tanári magyarázattal folytattuk a foglalkozást a mentális egészség és a mozgás, testedzés, mint természetes örömforrás kapcsolatáról. PPT-n kivetítve, közösen számbavettük, hogy a testmozgásnak, és a sportnak milyen jótékony hatásai vannak. Különbséget tettünk versenysport és hobbisport között.
Meg kellett határozniuk, hogy szerintük mennyi testmozgásra van szükségünk. Többre gondoltak, mint a WHO ajánlása.
Utolsó feladatként egy játékos teszten tudhatták meg, milyen sportág való nekik. (Forrás: https://www.noiportal.hu/main/npnews-18128.html)
A foglakozás vége előtt mindenki elmondhatta, szerinte mire volt jó ez a találkozásunk.

Értő módon, kellő komolysággal és humorral dolgozták fel a témát. Jó hangulatú, örömteli foglalkozás volt, könnyen megnyíltak a fiúk. Okos gondolatokat osztottak meg egymással és velem.

A Boldogságórát követő napon egy kellemes sétát tettünk Budapest tüdejébe, a Normafához, hogy gyakoroljuk is az előző napon tanultakat.

Készítette: Lőrincz Norbert, kollégiumi nevelőtanár

Képek