Célok elérése összefogással

Célok elérése összefogással

A célok kitűzése és elérése témakört két tanítási órában dolgoztuk fel. Relaxációs gyakorlattal kezdtünk: „Domborítok, mint a cica, házba bújok, mint a csiga”. Meghallgattuk a hónap dalát, amire közösen, körben állva táncoltunk. Ezután beszélgettünk az elméleti háttérről, meghallgattunk mindenkit, hogy milyen célokat tűz ki maga elé. Majd következett a mesehallgatás: Boldizsár Ildikó: Esti mesék fiúknak című meséjét olvastam fel nekik. Megbeszéltük a mese tanulságát, hogyan érte el a célját a főszereplő a mesében. Miközben még többször meghallgattuk a hónap dalát a gyerekek színezték a színező (nyilazó kislány, fiatalember). Kis lapocskára mindenki ráírta, hogy milyen célt szeretne elérni. (nagyon jó kosaras leszek, gólkirály leszek, jobb versmondó leszek). Az első órát meditációval zártuk.
A második óra elején meghallgattuk újra a hónap dalát. Ezután mindenki kapott egy másik lapot, amin egy nyílvessző volt. Erre ráírták, hogy milyen segítséget tudnak felajánlani társaiknak, azért, hogy céljukat elérjék (segítek a tesiben, segítek a versmondásban, segítek megtanulni kerekíteni). Elkészítettük a tablót, aminek a közepén egy céltábla volt. Erre ráragasztottuk azokat a kis lapocskákat, amikre a gyerekek ráírták az egyéni céljaikat. Eköré felragasztottuk a nyilakra felírt segítségeket is. Ezt bármikor levehetik, és odavihetik a felajánlóhoz, hogy éljenek a segítségadás lehetőségével. A foglalkozás végén megbeszéltük, ki mit visz magával a hallottakból, megbeszéltekből. Zárásként meditáció volt.
Nagyon örültem neki, hogy a Boldogságóra utáni napokban többen odamentek a tablóhoz és levették azt a segítséget, amire szükségük volt.

Képek