Időutazás

Rahangolodas-1.jpg

„Egyetlen kincset érdemes megtalálni az életben: a célunkat”(Robert Loius Stevenson)-regényíró
Időutazás
KELLÉKEK: kartonpapír, jelzőlámpa, filctoll, színes ceruza, színes papír, céltáblázat, díszítőelemek.
RÁHANGOLÓDÁS: Te ma milyen járművel érkeztél? Mutasd be! Utánazzuk! Most meghívlak benneteket egy közös kirándulásra, vonattal fogunk utazni, álljuk fel , játszuk el, indul a zene.
ZENE:

Gryllus Vilmos: Sorompónál pirosak a lámpák, állnak a kocsik és a vonatot várják….
TÉMA FELDOLGOZÁSA: Időutazás a kirándulóvonaton:
Elindultunk , de sajnos nincs útitervünk, a vonat megáll mert nem tudja merre menjen! Tervezzük meg az úticélunkat: pl. Utazzunk a BALATONRA.
Készítsünk tervet: Budapestről a Balatonra közös munka során , mit kell tennünk a cél elérése érdekében( anyagi biztonság, élelem, megfelel ruházat) rajz, írás, valaki bemutatja.
Elkészült a tervünk indulhatunk, játék, bejelentik, hogy késik a vonat , át kell szállni egy másik vonatra, de nagyon kevés az időnk, szaladjunk , hogy érjük el a vonatot! Végre felszállunk és 2 óra múlva megérkezzünk a Balatonra. Leszállunk a vonatról és megyünk a szálláshelyre, majd ebédelünk , fürdünk , este a Bagossy Brothers koncert , előtt pedig Dezső Bence fog fellépni és megosztja velünk tapasztalatait, hogyan lett sikeres, milyen célokat ért el, honnan indult és hol tart most, autogrammot is kérhetünk.
A továbbiakban bemutatom Dezső Bence életútját.
PRODUKTUM: naplóírás, céltérkép
REFLEXIÓ: Miért jó célokat kitűzni?
ZÁRÓKÖR:Hogy érezted magad, jelezz a kezeddel!

Képek