Nem a boldog emberek hálásak, hanem a hálás emberek boldogok

310605851_822661562102688_8131917525980587105_n.jpg

Szeptember a hála hónapja. Érzéseink közül a hála az egyik legfontosabb, és nem is olyan nehéz kifejezni. Ha tudatosítjuk magunkban, mennyi mindenért lehetünk hálásak, sokkal boldogabbak, elégedettebbek lehetünk. Nagyon hálásak voltunk év elején ,hogy újra együtt lehettünk az osztályunk kis közösségében. Több boldogságórát is tartottunk ebben a hónapban. Első alkalommal a boldogságról, örömről általánosságban beszélgettünk
Elkészítette mindenki a Hála rajzot ahol azt rajzolták le amiért ők hálásak. Aztán ezeket meg is beszéltük. Gyermeki őszinteséggel jelenítették meg azokat a dolgokat, eseményeket amik az ő számukra fontosak. ( Hálásak: a családért, az anyukájukéért, a gondoskodásért, a házi kedvencekéért…..stb) Megbeszéltünk azt is, mennyi minden van az életükben amiért hálát adhatunk.
HÁLAKŐ VARÁZSLATOS EREJE: A boldogságórák egyikén mindenki elkészítette a saját kis hálakővét. A hálakőnek valóban varázslatos ereje van. Csak ki kell próbálni. Nálunk mindenki örömmel készítette el a sajátját. Ahhoz, hogy ne felejtsenek el hálásnak lenni, használják, ez a kis hála követ. Ezt a követ magaknál hordhatják egész nap. A hála adás egyik forrása ez is. Az emlékeztető kő segítséget nyújt abban, hogy soha ne felejtsenek el hálásnak lenni. Ez megnyugtató számukra, és, hogy valóban varázsereje van-e neki, mi kipróbljuk.
Tartottunk egy boldogság matek órát is, hiszen igenis matek órán is lehetünk nagyon boldogok.
Testnevelés órákon relaxációs és meditációs gyakorlatok végeztünk. A relaxációnak aktív mozgásalapú módszerei kiválóan alkalmasak arra, lehető legkedvezőbb lelkiállapotot eredményeznek. Diáksport napon is részt vettünk, osztályunk legügyesbb kis tanulói pedig futóversenyen is képvisleték az osztályunkat, amiért mi nagyon Hálásak vagyunk nekik.
Szeptember 21. a Hála napját is megünnepeltük. Szeretet szívet készítettek a gyerekek azok számára akik számukra a legfontosabbak. A legoból pedig megépítettük a mi osztályunk Hála várát.
Szeptember 30.-án a népmese napját is megünnepeltük, és megbeszéltük melyek azok a mesék amik hálára tanítanak bennünket.
Ez a hónap megtanította nekünk és tanulóinknak is azt , teljes szívből tudjunk örülni annak amink van és legyünk nagyon hálásak érte. „Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.

Képek