„Nem tudtam,hogy lehetetlen, ezért megcsináltam!”

87893935_523241321627707_7305065017680855040_n-1.jpg

„ Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam.”

Ebben a hónapban megküzdési stratégiákat „tanultunk”. A problémahelyzeteket, miként, hogyan tudjuk megoldani.
Egy színjátszós délután kis barátaink kerültek különböző problémahelyzetekbe, amit a gyerekek segítettek megoldani nekik. A legkreatívabb, legcukibb módszerekkel. cselekvési tervet is készítettünk. Megbeszéltük számukra kik a csodálatos segítők, akikre minden helyzetben, felmerülő problémák esetén is számíthatnak.
Megtanultuk a nyelvtörőt melyet a hónap folyamán egyre ügyesebben mondtak a gyerekek.
A pingvinek a jég hátán játékot imádták a tanulók. Megbeszéltük a pingvinek azok az állatok, akik a jéghátán is megélnek, (szólás magyarázat) azonban az osztály jégtáblája olvad. Nagyon jó volt látni hogyan oldják meg a gyerekek a problémahelyzetet, és hogyan küzdenek egymásért nemcsak magukért. Segítettek egymásnak a játék során.
Dicséretkört is nagyon szerették, hiszen pozitív érzelmeket megmozgató jóleső játék.
A hónap során többször „lazultunk” el, Bagdi Bella dalára.
A megküzdés szó szoros értelmével is találkoztunk a hónap során. Hiszen pici „lánykáink” tovább jutottak az országos grundbirkózó diákolimpiára. A döntőben bizonyítottak mire képesek. A versenyt lelkes felkészülés előzte meg, de a versenyen is jelesre vizsgáztak tanulóink kitartásból, lelkesedésből, megküzdésből.
„ Itt a farsang, áll a bál” megküzdés, feszültségoldás jelmezben. A játék során a gyerekek mindig felette állnak életkoruknak. Nagyon fontos, hogy azonosulnak a vágyott karakterrel. A jelmez viselése rengeteg lehetőséget jelent. Az osztályban bemutatkoztak, s elmondták miért erre a „szerepre” esett a választás, s milyen varázslatos tulajdonságuk van.
Ebben a hónapban is megküzdöttünk az előttünk álló feladatokkal, s azt is megtanultuk „ a legerősebb emberek nem mindig azok, akik nyernek, hanem azok az emberek akik soha nem adják fel!”

Képek