Pozitív, pozitív gyerek vagyok

72893718_10218042404524298_6477123450476429312_n-1.jpg

Főként így a nevelési év kezdetén gyakran halljuk az önbizalom hiányos gyerekektől, hogy „Én ezt nem tudom.” „Nem akarom, mert úgysem sikerül.” Így a téma pont kapóra jött.

A téma bevezetéseként meghallgatták a gyerekek a héten a mesét Tódi törpéről. A mese jó gondolatébresztő volt, megbeszéltük mi is lehet az az optimizmus. A pozitív, optimista gondolkodás gyakorlására hónapban több lehetőség kínálkozott.
Egyik ilyen alkalommal a Hagyományok hegyén való kirándulás során több bátorságot igénylő feladat is várt ránk.(célbadobás, erődre felmászás, íjászkodás) Indulás előtt mindenki elmondta hangosan a következőket: “Meg tudom csinálni!Képes vagyok rá! Sikerülni fog!”
A gyerekek nagyon ügyesek voltak, élvezték a játékot.

Megbeszéltük, hogy ha nem akarjuk hangosan mondani, csendben, magunkban elismételgetve is hat a „varázsige”. Ki is próbálhattuk hamarosan, amikor Madársuli bemutató érkezett ovinkba. Bizony nem mindenkinek ment varázsige nélkül a feladat, hogy Törpike, a kis kuvik a vállára ülhessen. 🙂

Mint a választott cím is mutatja, kedvenc dalunk, a hónap dala. Nemcsak az optimizmus téma során, hanem máskor is szívesen hallgatják a gyerekek. A szülők is partnerek munkánkban: mivel örülnek, hogy részt veszünk a programban, otthon is előkerülnek ezek a pozitív megerősítő dalok.

Képek