A 2024/25-ös őszi félév legfontosabb hírei

BÓ kép Blog hírek kutatás stb

Boldog új tanévet/nevelési évet kívánunk a Boldogságóra Program 11. évében! Új ötletekkel és életerővel telve nyitjuk meg a 2024/25-ös tanévet a Jobb Veled a Világ Alapítvány nevében! Szándékaink szerint továbbra is a boldog és értelmes élethez szükséges készségek gyakorlásában nyújtunk segítséget kicsiknek és nagyoknak, és közös élményeken keresztül a személyiség kiteljesedését keressük, immár a Boldogságóra Integrált Programmal.

Az idei tanévtől több útvonalat is kínálunk a jóllét fejlesztéséhez:

  • A Boldogságóra Alapprogram a boldogságfokozó stratégiák megismeréséről és gyakorlásáról szól játékos formában, Sonja Lyubomirsky és Barbara Fredrickson kutatási eredményei alapján. A programban a témákhoz tartozó elméleti háttér, mesék, történetek, feladatlapok, csapatjátékok, gyerekdalok, prof. dr. Bagdy Emőke relaxációs gyakorlatai találhatóak.
  • A Boldogságóra Önbizalom Program játékos formában segít motiváló célokat kitűzni és a különböző akadályokkal a fejlődési szemléletmód segítségével megbirkózni a gyermekeknek és fiataloknak.
  • A Boldogságóra Erősség Program a gyerekeket és diákokat megismerteti az erősségeikkel, az erősségfókuszú gondolkodással és a játékos feladatokon keresztül megtanítja nekik, hogyan hozzák ki magukból a legjobbat.
  • A Boldogságóra Mindfulness Program a 2024/25-ös tanévben induló új programunk, amelyhez a pedagógusok számára egy alapozó továbbképzés már elérhető és akkreditált. Gyerekeknek és fiataloknak szóló programjaink elérhetőségéről külön hírlevélben küldünk majd tájékoztatást.

Az oktatási segédanyagok megújult oldalát bejelentkezést követően érheted el, és itt minden programhoz korosztály specifikusan találsz segédanyagokat, eszközöket a témák bevezetéséhez és feldolgozásához. Az oldal tetején a havi segédanyagokat, az oldal alján programokra bontva a háttéranyagokat és gyakorlat-gyűjteményeket találod.

A programokhoz fejlesztett gyakorlatok és ötletek egyaránt integrálhatóak az osztályfőnöki, csoportvezetői munkába, a differenciált szemléletű oktatásba, és számos lehetőséget kínálnak a szaktárgyi alkalmazáshoz is, például óra eleji ráhangolódáshoz, kreatív értékelési, összegzési módszerekhez.

Találkozzunk!

Folytatjuk az online, játékos Boldogságóra Klub alkalmakat, hogy együtt töltődjünk, és egymás által inspirálódjunk. Szeretettel várunk szeptember 17-én 18:30-20:00 óra közt a Zoom felületen, a Hála világnapjára készülve, a Boldogságóra évnyitó alkalmon, amelyek Bagdi Bella, a Boldogságóra Program alapítója köszönti a gyakorló kollégákat, illetve játékos, élményszerű feladatokon keresztül a hálával foglalkozunk, amelyhez a Hála-híd kártyajátékot hívjuk segítségül.

Az alkalomra ezen a linken tudsz belépni.

Ősszel újra személyes találkozásra hívunk! A Boldog Óvoda és Boldog Iskola címátadó ünnepségére nagy szeretettel várjuk minden intézmény képviselőit 2024. október 25-én délelőtt Budapesten, a Lurdy Házban! Az esemény fókuszában a pozitív pszichológia és pedagógia aktuális témái, és a Boldogságóra Integrált Program állnak.

REGISZTRÁCIÓ HAMAROSAN!

Mentorprogram

A mentorok feladata, hogy segítséget nyújtsanak a program elindításában, a boldogságórákra való felkészülésben, igény esetén bemutató órát tartsanak és évközben is rendelkezésre álljanak, ha kérdések, nehézségek merülnek fel. A Mentorprogramban résztvevő pedagógusok listáját és elérhetőségét itt találod.

A mentorok országszerte különböző térségekben, különböző korosztályokkal foglalkozó, gyakorló Boldogságóra pedagógusok.

A tanévkezdés praktikus lépései

Minden hónap első tanítási napján elérhetővé válnak az aktuális havi témákban a korosztályokhoz rendelt oktatási segédanyagok, ezen a linken: boldogsagora.hu/faliujsag. Ezt az oldalt bejelentkezés után tudod elérni. Dolgozhatsz ezek alapján, a kézikönyvekből vagy saját ötleteid mentén, illetve támaszkodhatsz az oldalon található korábbi beszámolókra is.

A boldogsagora.hu oldalon a „regisztráció” menüpontban tudsz új profilt létrehozni, ahol havonta töltheted fel a beszámolókat, amit azért is érdemes megtenned, mert minden hónapban kitüntetjük a Hónap Pedagógusát és a Hónap Csoportját a feltöltések alapján. A profilodban tudod létrehozni a csoportokat, akikkel a Boldogságórákat tartod. A havi feltöltéseknél figyelj, hogy az aktuális téma címkéjéhez rendeld a beszámolót. A címkék között az Önbizalom Program és a Boldogságóra Erősség Program témáit is megtalálhatod.

Az oldalra bejelentkezve, a Segédanyag letöltése menüpont alatt találod a Szülői Nyilatkozat formulát. Kérjük, hogy tájékoztasd a szülőket, hogy boldogságórákat szeretnél tartani a tanév során. A szülők által aláírt beleegyező nyilatkozatokat őrizd meg, de nem szükséges feltöltened.

Ugyanitt találod a Boldogságóra Programot bemutató prezentációt, amelyet a tantestületnek és a szülőknek szóló tájékoztató alkalmakon segítségként használhatsz. A Boldogságóra Program arculati elemeit, a logókat ezen az oldalon találod.

Szerzői jog

Fontos! A Boldogságóra Integrált Program levédett márkavédjegy és a program minden írott és szóbeli anyaga jogvédett! Ahogyan az lenni szokott, minél szélesebb körben terjed el egy program, annál valószínűbb, hogy a benne lévő tudásanyagot részben vagy egészben mások is szeretnék felhasználni. Ennek semmi akadálya nincs, azonban mindez csak a jogtulajdonos, a Jobb Veled a Világ alapítvány írásos hozzájárulásával lehetséges. Minderre azért van szükség, mert a szerzői joggal védett anyagok hosszú munka eredményeként születtek, és csak ezek változatlan megőrzésével biztosíthatjuk a gyerekek magas színvonalú képzését.  A Boldogságóra kiadványokban és oktatási segédanyagokban található módszertannak és gyakorlatoknak a felhasználása a boldogságórákon kívüli más nyilvános eseményeken vagy továbbadása harmadik félnek kizárólag a Jobb Veled a Világ Alapítvány előzetes engedélyével lehetséges!

Tanulásban, segítségnyújtásban gazdag, és hálatelt tanévet kívánunk!

JOBB VELETEK A VILÁG!