A csokoládé a boldogság hormonok egyik forrása, ezért mindenki nagyon szereti, mivel mindenki boldog szeretne lenni. Népszerűségének növelésére vagy éppen a népszerűsége miatt sokan írtak róla dalt is, ezért az óra elején bevezetésként meghallgattunk egy Nutella dalt. A boldogsághoz rövid idő alatt és rövid ideig eljuttat a csoki. Fontos volt felhívni a ta-nulók figyelmét, hogy a boldogságért tenni kell. Mindennapi jócselekedetekkel okozhatunk egymásnak örömöt, boldogságot. Ezekről beszélgettünk. Majd Nutella színezőt színeztek ki, a gondolatok elmélyítése céljából. Ezután aktív tevékenység következett mindenki elkészí-tette magának a saját nutellás keksz szendvicsét. Mókás volt, ahogy evés közben a lágy csoki krémmel kimajszolták magukat a gyermekek. Jót kacagtunk a vicces ábrázatokon. A boldog-ság fokozásaként egy táncra perdítő nutella dalra ropták a táncot a tanulók. Nagyon vidám órát töltöttünk el egymással, a boldogság közös élménye jobban összehozta a tanulókat.
Apró örömök élvezete
A Nutella napja pont az egyik gyerkőc születésnapjára esett, és mivel farsangra készülünk, úgy döntöttünk Nutellás fánktortát készítünk Lejlának.
Második és negyedik összevont osztályomba értelmileg akadályozott tanulók járnak , az irányításom mellett teljesen önállóan készítették el a tésztát. A fánk kisütésében is segítkeztek.
A nap fénypontja a tüzijáték, és a Nutella fánkra kenése, és persze az elfogyasztása volt.
Mivel a hónap témája a humor evés után egy vicces körjátékkal zártuk a napot.
Hóember világnapjára készített minden osztály hóembereket. Hamár nicsen szerencsénk hóban legalabb igy elevenítsuk fel.
Németh Kálmán Általános Iskola es A.M.I.
Közeledett a hóemberek világnapja. Az időjárás kegyes volt hozzánk, mert csodás havazással ajándékozott meg. A gyerekekkel boldogan csúszkáltunk a domboldalon, hóembert készítettünk az udvaron. Az udvari foglalkozás után jókedvűen varázsolták papírra a hóembereket.
A karácsony mindannyiunk számára egy olyan időszak, amikor a szívünk kinyílik a szeretet érzése felé. A gyerekek őszinte izgalommal készítették kis ajándékaikat a családjuk számára. Elmesélték, mit főznek, miben segítenek a készülődés során. A csillogó szempárok, mosolygó arcok mutatják a karácsony ünnepének a lényegét.
Meghitt, boldog pillanatok a szülőkkel és gyermekeikkel a NyBJÁI Kazinczy Ferenc Tagintézmény falai között.
A kakaó Dél-amerikából származik, mintegy 5000 éve termesztésbe vont fa innen messze földön elterjedt. Feltehetőleg az Amazonas medencéjéből indulva juthatott el Dél- és Közép-Amerika különféle tájaira a kakaófa.
A kakaó, az istenek eledele, szent növény, amelyet rituális élelemként és pénzként is használtak a dél- és közép-amerikai kultúrákban. A legízletesebb kakaófajta, a Criollo közép-amerikai változat, ami a jó íze miatt olyannyira elterjedt, hogy sokáig úgy hitték miatta, maga a kakaófa is közép-amerikai.
A kakaó bizonyosan a nagy távolságú kereskedelmi útvonalaknak köszönhette az elterjedését, és ma is számos helyen nagy a gazdasági jelentősége.
A kakaó növeli az agy vérellátását, támogatja az egészséges szív- és érrendszert (oxigén és tápanyagok), erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, valamint gyulladásgátló hatású.
A Kakaó Szertartás valójában egy meditatív, belső utazás, melyhez a közép-amerikai sámán hagyomány szent italát, a kakaót hívják segítségül.
A kakaóban található hatóanyagok segítik az ellazult, meditatív állapot elérését, a megérkezést szívünkbe. Az kakaó ital minden esetben ceremoniális minőségű kakaóból készül, finom bio fűszerekkel. Különleges meditatív és mantra zenékkel, alkalmanként handpannel és sámán dobbal is segítik a meditációt, mely lehetővé teszi, hogy megérkezzünk lelkünk mélyebb dimenzióiba a Kakaó Szertartás folyamata alatt. Önmagunkba és önmagunkon túl, megtapasztalva a szeretet és egység terét.
National Geographic
A kakaó Dél-amerikából származik, mintegy 5000 éve termesztésbe vont fa innen messze földön elterjedt. Feltehetőleg az Amazonas medencéjéből indulva juthatott el Dél- és Közép-Amerika különféle tájaira a kakaófa.
A kakaó, az istenek eledele, szent növény, amelyet rituális élelemként és pénzként is használtak a dél- és közép-amerikai kultúrákban. A legízletesebb kakaófajta, a Criollo közép-amerikai változat, ami a jó íze miatt olyannyira elterjedt, hogy sokáig úgy hitték miatta, maga a kakaófa is közép-amerikai.
A kakaó bizonyosan a nagy távolságú kereskedelmi útvonalaknak köszönhette az elterjedését, és ma is számos helyen nagy a gazdasági jelentősége.
A kakaó növeli az agy vérellátását, támogatja az egészséges szív- és érrendszert (oxigén és tápanyagok), erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, valamint gyulladásgátló hatású.
A Kakaó Szertartás valójában egy meditatív, belső utazás, melyhez a közép-amerikai sámán hagyomány szent italát, a kakaót hívják segítségül.
A kakaóban található hatóanyagok segítik az ellazult, meditatív állapot elérését, a megérkezést szívünkbe. Az kakaó ital minden esetben ceremoniális minőségű kakaóból készül, finom bio fűszerekkel. Különleges meditatív és mantra zenékkel, alkalmanként handpannel és sámán dobbal is segítik a meditációt, mely lehetővé teszi, hogy megérkezzünk lelkünk mélyebb dimenzióiba a Kakaó Szertartás folyamata alatt. Önmagunkba és önmagunkon túl, megtapasztalva a szeretet és egység terét.
National Geographic
A kakaó Dél-amerikából származik, mintegy 5000 éve termesztésbe vont fa innen messze földön elterjedt. Feltehetőleg az Amazonas medencéjéből indulva juthatott el Dél- és Közép-Amerika különféle tájaira a kakaófa.
A kakaó, az istenek eledele, szent növény, amelyet rituális élelemként és pénzként is használtak a dél- és közép-amerikai kultúrákban. A legízletesebb kakaófajta, a Criollo közép-amerikai változat, ami a jó íze miatt olyannyira elterjedt, hogy sokáig úgy hitték miatta, maga a kakaófa is közép-amerikai.
A kakaó bizonyosan a nagy távolságú kereskedelmi útvonalaknak köszönhette az elterjedését, és ma is számos helyen nagy a gazdasági jelentősége.
A kakaó növeli az agy vérellátását, támogatja az egészséges szív- és érrendszert (oxigén és tápanyagok), erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, valamint gyulladásgátló hatású.
A Kakaó Szertartás valójában egy meditatív, belső utazás, melyhez a közép-amerikai sámán hagyomány szent italát, a kakaót hívják segítségül.
A kakaóban található hatóanyagok segítik az ellazult, meditatív állapot elérését, a megérkezést szívünkbe. Az kakaó ital minden esetben ceremoniális minőségű kakaóból készül, finom bio fűszerekkel. Különleges meditatív és mantra zenékkel, alkalmanként handpannel és sámán dobbal is segítik a meditációt, mely lehetővé teszi, hogy megérkezzünk lelkünk mélyebb dimenzióiba a Kakaó Szertartás folyamata alatt. Önmagunkba és önmagunkon túl, megtapasztalva a szeretet és egység terét.
National Geographic