Üzenet pedagógusoknak

TEGYÉL TE IS A FELNÖVEKVŐ GENERÁCIÓÉRT!

Szeretnél egy fantasztikus osztályközösséget, amiben a szeretet az összetartó erő? 

Legyél te is boldogságóra-oktató!

Ha pedagógusként fontosnak tartod az értelmi nevelésen túl a gyermekek lelki nevelését, akkor ez a program pont neked való! A boldogságórák célja, hogy a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva a gyermekek csoportosan és egyénileg is megismerjék a boldogság fő összetevőit. A boldogságórákon olyan gyakorlatok elvégzésére inspiráljuk őket, amelyek – a boldogságkutató pszichológusok, pedagógusok tapasztalatai alapján – hozzájárulnak a gyerekek boldogságszintjének növekedéséhez.

Miről is szól a Boldogságóra program?

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.  Az egyes témakörök sorrendben:

A témakörökhöz tartozó módszertani segédeszközöket pedig négy különböző korosztály számára biztosítjuk:

3–6

évesek

Üzenet pedagógusoknak
6–10

évesek

Üzenet pedagógusoknak
10–14

évesek

Üzenet pedagógusoknak
14–18

évesek

Üzenet pedagógusoknak

Sőt, weboldalunkon külön a tanulásban akadályozott gyermekek számára is találsz gyakorlatgyűjteményt!

Hogyan működik?

b_happyschoolquality

Szerezd meg a Boldog Óvoda és Iskola címet!

b_training

Vegyél részt képzési programjainkban!

b_trainer

Válj szakképzett boldogságóra oktatóvá!

b_signup

Regisztrálj be a boldoogsagora.hu weboldalra!

b_download

Töltsd le az oktatási segédanyagokat!

b_teach

Tartsd meg az órákat vagy foglalkozásokat!

b_upload

Töltsd fel az órák beszámolóit, fotóit!

b_research

Vegyél részt kutatási programjainkban!

Milyen segítséget adunk neked a tíz hónapos Boldogságóra program során?

Oktatási segédanyagok

Ha a Boldog Óvoda és Iskola hálózat pedagógusaként regisztrálsz oldalunkon, szeptembertől hónapról hónapra ingyenesen letöltheted a pedagógusoknak szóló segédanyagokat, melyek korosztályonként a következőket tartalmazzák:

elmeletihatter

Elméleti háttér

oravazlat

Óravázlat

feladat

3 szabadon választható feladat

dal

Az adott témához ingyenesen letölthető dalok

Boldogságóra kiadványok

Üzenet pedagógusoknak

Ha bővítenéd az eszköztáradat, megvásárolhatod vagy ajánlhatod az iskolakönyvtár számára a Boldogságóra program hivatalos szakkönyveit is, amelyek az oktatási segédanyagainkban található eszköztáron kívül még a következőket tartalmazzák:

elmeletihatter

Mesék vagy történetek minden témához

karika_mesek

Szabadon választható feladatok még szélesebb tárháza

karika_relax

Prof. Dr. Bagdy Emőke relaxációs programja

30 órás akkreditált képzés

Ha pedig szeretnél saját élményt is szerezni a gyakorlatokról, és képeznéd magad, részt vehetsz a pedagógusok számára kidolgozott, 30 órás akkreditált továbbképzésünkön.

Boldog Óvoda és Iskola pályázat

boldogiskolacimatado_2018

Ha intézményként is szeretnétek elköteleződni a gyermekek pozitív életszemléletre való nevelése iránt és már legalább egy csoportban végigviszitek a 10 hónapos programot egy tanéven keresztül, akkor intézményeteket az alapítvány  a Boldog Óvoda vagy Boldog Iskola büszke címmel ajándékozza meg, mely elköteleződés további előnyökkel jár számotokra.

Mikor érdemes csatlakoznod csoportoddal, osztályoddal a Boldogságóra programhoz?

  • Ha hiszel abban, hogy minden gyermeknek jár a boldogság.
  • Ha szeretnéd, hogy az általad nevelt csemeték olyan technikákat tanuljanak, amik segítséget adnak számukra a mindennapi életben.
  • Ha egy fantasztikus osztályközösséget szeretnél kialakítani.
  • Ha hiszel abban, hogy a pozitív megerősítés kihat a gyermek önismeretének egészséges fejlődésére, teljesítményére és eredményeire, kapcsolataira.
  • Ha szeretnéd, hogy megfelelő megküzdési stratégiák álljanak az általad nevelt diákok rendelkezésére problémás helyzetekben.
  • Ha tanulási problémával küzdő gyerekeket nevelsz, és úgy gondolod, valamilyen technikával ki szeretnéd egészíteni módszertani palettádat.
  • Ha nem problémás gyerekeket nevelsz, de többet szeretnél nekik nyújtani, hogyha már nem a te óvó szárnyaid alatt lesznek, akkor is könnyebb legyen nekik a felnőtté válás folyamata.
  • Ha bízol abban, hogy miközben boldogságra tanítasz, Te is egyre boldogabbá válsz.

A boldogságórákat tavaly szeptember óta tartom az osztályomnak, tehát a jövő hónapban a 2. tanévet zárjuk. Nagy fejlődésen mentek keresztül a gyerekek. Tudatosak, észreveszik az apró örömöket, hálásak, bocsánatot kérnek és tudnak megbocsátani. Egyre gyakrabban próbálják a pozitív oldaláról megközelíteni mindig a dolgokat, optimizmusra törekszenek.

Elbertné Szekeres Éva, tanítónő 

Mennyi plusz idővel jár ez neked és a gyerekeknek?

A Boldogságóra alapkövetelménye mindössze havi egy óra és egy feladat elvégzése, de látványos eredményeket heti boldogságórák megtartásával lehet elérni. Ahhoz, hogy beépüljön szokásrendjükbe az adott boldogságfokozó technika, célszerű egy teljes hónapon át a téma feladatait körüljárni. Próbálj ki egy órát, és tapasztald meg, hogy a gyerekek lelkesedése olyan hajtóerő, ami örökmozgó motorja lesz a boldogságóráknak!

Csatlakozz a Boldogságbarát pedagógusok táborához!

A 2023/24-es tanévben már több mint 7500 pedagógus tart boldogságórákat Magyarországon és határon túli magyar iskolákban. Folyamatosan növekszik a létszáma a boldogságórák szakmai csapatának, és nagyon örülnénk neki, ha téged is a csapat tagjaként üdvözölhetnénk!

Csak annyi a teendőd, hogy regisztrálj, és minden további részletről tájékoztatni fogunk.

Tarts velünk, hiszen tudjuk, a jövő kulcsa a boldog gyerekek kezében van!