Varázspókháló

BO2.jpg

Ebben a hónapban az óvodáskorú gyerekek mindennapi tevékenységéhez nagyon közel álló tevékenységi formát , a játékot, a mozgást vettük a téma megvalósításához alapul. A különböző mozgásformák gyakorlása mindennapi tevékenység, ezért szívesen vettek részt azokban a játékokban, amikor állatok járásformáit kellett utánozzák, mint a kúszás, mászás, cammogás stb.
Játszottunk Szoborjátékot is, amikor a zöld lapocska felmutatására szabaddá vált a mozgás, és ha pirosra váltott szoborrá dermedtek abban a mozdulatban, ahol éppen tartottak. Éppen ennyire élvezték a Tükörkép játékot is, amikor a társuk által bemutatott mozdulatot kellett leutánozzák.
Talán a legjobban a Gomolyag-ot szerették, mivel itt nem csak mozgás volt, hanem beszélgetés, egymás meghallgatása is sorra került. Nagy örömmel töltött el engem is, ahogyan megfogalmazták, hogy azon a napon éppen miért érezték boldognak magukat. Mindenkinek a gomolya átadásánál elmondtam valami személyes dolgot amiért örülök neki, ők erre válaszul saját érzéseiket fogalmazták meg. Pl., hogy “Nem vagyok beteg”, “Itt lehetek az oviban”, “Együtt játszhatunk”, “Szeret édesanyám” és hasonló szépeket.
Amikor mindenkihez elért a gomolyag kialakult a csoport pókhálója, alatta kúszva helyet cseréltek, úgy, hogy ne sérüljön a pókháló.
A játék végén a “Jól érzem magam” című dalra táncolva az arcuk mindent elárult arról, hogy hogyan is érezték magukat a foglalkozás ideje alatt.
Gyerekeim nagyon szeretik ezeket a foglalkozásokat és nagyon várnak minden ilyen alkalmat, amikor a Boldogságóra ismerősdalai felcsendülnek.

Képek