Madáretető készítése

4-1.jpg

Ebben az adventi hónapban karácsony, a szeretet ünnepének közeledtével a jó cselekedetek boldogító erejére figyeltünk a gyerekekkel. Nemcsak arra, hogy boldoggá tesszük azt, akivel jót teszünk, hanem arra is, ránk milyen jó hatással van, ha segítünk valakinek, ha önzetlenek vagyunk, ha adunk vagy adakozunk, Jobb adni, mint kapni.-hangzott a gyerekektől. A téma feldolgozásakor az alábbi feladatokat végeztük el:
– Mit hoztál ma?
– Adok nektek valamit
– A valódi jótett (keresztrejtvény)
– Minden megvan? (a jótevő szükségletei)
– Adventi kihívás (adventi kalendárium teljesítése)
– Vigyázz az egészségedre! (egyedi szájmaszk tervezése)
– A jó cselekedetek hónapdalának meghallgatása, éneklése
– Madáretető készítése
A gyerekekkel és a szülők bevonásával az itthon telelő madarak számára egyszerű és tartósabb madáretetőket készítettünk, melyeket el is helyeztünk az iskola udvarán. A gyerekek megértették, hogy ilyenkor a téli vendégeink rászorulnak a segítségünkre, gondoskodásunkra, és hogy tavasszal vidám énekükkel, a fák gondos tisztogatásával köszönik meg, hogy átsegítettük őket a zord télen.
Mivel az adventi időszak az egyházi évnek a karácsonyt megelőző 4 hete, mely az öröm, a várakozás, a titkok és a meglepetések ideje, ezért a gyerekek nevét kis cédulákra írtam, és mindenki kihúzott magának egy nevet. Azután mindennap egy kis meglepetést készítettek, egy kis örömet szereztek annak, akinek a nevét kihúzták. Ettől kezdve a gyerekek minden napja csupa meglepetés volt. Padjukban, táskájukban, kabátzsebükben mindig találtak valami apróságot, és a téli szünet előtt megajándékoztuk egymást. Így értették meg azt, hogy advent az örömszerzés ideje is.

Képek