„FŐ az egészség”!

282144179_5233433326714828_3552086384752535419_n.jpg

A május hónap, illetve a téma: sport, mozgás, – egyik legkedveltebb tevékenysége osztályom tanulóinak. Ilyenkor már a szabadban is találunk mozgással kapcsolatos elfoglaltságot magunknak. Iskolánkban, ebben a hónapban rendezzük meg az enyhén értelmi fogyatékos tanulók sportversenyét, ami körzeti vetélkedő szintjén működik. A verseny szervezése, lebonyolítása az én feladatom, főszereplői pedig a tanítványaim, hiszen mi vagyunk a házigazdák. mi adunk otthont ennek a versenynek.
Folytatódnak a Tanodával közös kertészeti munkáink, ahol a természet, a növények szeretete, gondozása kapcsolódik össze a fizikai munkavégzéssel.
SPORT-POHA-RAK-kal végzett fejlesztő feladatok élménye és sikere is verhetetlen a gyerekek körében. Ez a speciális „pohárkészlet” egy olyan mozgásos tevékenység, ami a gyors mozgást és a gyors gondolkodást kapcsolja össze, ezáltal fejleszti a gyors koordinációs képességet. Segíti finommozgás, a szem-kéz koordináció fejlődését, hatékony az együttmozgás kialakulásában….
A gyerekek kedvenc játéka is terítékre került, ami a kő-papír -olló c. játék szabályán alapul: királyfi, királylány, sárkány a játék neve.
… és nem utolsó sorban beszélgettünk a mozgás fontosságáról, a gyerekek elmondták kedvenc mozgásformájukat.

Képek