Együtt vagyunk

19243820_816155141883682_1639860994_o.jpg

A tevékenységek leírása:

1 – 2. óra
A gyerekek körbeültek, majd arra kértük őket, hogy idézzenek fel olyan pillanatokat a boldogságórákról, amelyek emlékezetesek maradtak számukra. Ezután közösen elkészítettük a csoport Boldogságkoktélját, amely olyan keverékekből állt össze, mint a béke, szeretet, mosoly, öröm és barátok.
Beszélgetés következett a boldogság fenntarthatóságáról, amelynek során ismertettük velük a legfőbb boldogságfokozó technikákat, mint a pozitív érzelmek, társas támogatottság, szokássá válás és a változatosság. Majd az elméleti információkat szemléltettük egy játékos gyakorlat során. A Játszunk színházat!című gyakorlatban a gyerekeknek különböző szerepekbe bújva először egy boldogtalan családot, majd egy boldog családot kellett bemutatni. A játék után megbeszéltük, hogy ki hogyan érezte magát az adott szerepben, mi változott meg a két különböző család eljátszása során. A gyerekeknek nagyon tetszett ez a feladat, beleélték magukat a különböző szerepekbe, és így sokat nevettünk a játék során.
A foglalkozás lezárásaként különböző kérdésekre válaszoltak a gyerekek: Mikor éreztétek, hogy jószívűek és segítőkészek vagytok? Felismertétek még valakiben a jószívűséget és a segítőkészséget? Mikor éreztétek, hogy erősek és kitartóak vagytok? Felismertétek még valakiben az erőt és a kitartást?

3. óra
A következő tanórán ismertettük a gyerekekkel az Együtt vagyunk című feladatot. A gyerekek kis emberalak-sziluetteket kaptak, majd elmondtuk nekik, hogy ez a papírember, most őket szimbolizálja, színezzék ki, rajzoljanak rá vagy írjanak bele, a legfontosabb, hogy alkossanak egy boldog és vidám kis emberkét. Miután mindenkié elkészült, egy plakáton egymás mellé helyezve rögzítettük őket.
A foglalkozás és egyben a boldogságórák lezárásaként arra kértük a gyerekeket, hogy gondolkodjanak, majd mindenki mondja el, hogy milyen kedves emléket visz magával a nyári vakációra valamelyik osztálytársáról vagy osztálytársairól.

Képek