“Búcsúzunk Tőletek!”

Utolsó havi témánk a Fenntartható Boldogság volt, mely szorosan kapcsolódott az óvodánkból elballagó gyerekek búcsúztatásához.
A beszélgető körben beszélgettünk arról, hogy ki mit szeretett az óvodában, a baráti kapcsolatokról, arról, hogy mit tanultak meg az óvodában és visznek magukkal az iskolába. Ezután felelevenítettük a gyerekekkel a 10 hónap Boldogságóráin feldolgozásra kerülő témákat, azt hogy melyik foglalkozás tettszett nekik a legjobban. A gyerekek szépen összefoglalták a Boldogságórák lényegét, s pozitív tapasztalatokkal gazdagodtak elmondásaik szerint. (pl.„Szerettem a meséket; „Azt szerettem, hogy sokat beszélgettünk a szeretetről, barátságról; „hogy zenét hallgattunk, táncoltunk, mozogtunk stb.).
Úgy érezzük, hogy sikeresen zártuk ezt a tíz hónapot, s mind gyerekek, mind felnőttek egyaránt jól éreztük magunkat a Boldogságórák alatt. És hogy az iskolába elinduló gyerekek magukkal viszik a Boldogságórák hangulatát, az itt szerzett élményeiket pedig jól használhatják az iskolában is.