Merj szembe nézni a nehézségekkel!

IMG_20220209_153538.jpg

A frusztráció, szorongás, félelem, aggodalom, bizonytalanság, düh, szomorúság, magány a gyerekek érzelmi életének gyakoribb vendégeivé válhatnak – gondoljunk a karanténban töltött napokra, vagy az online oktatás időszakaira.
Magunknak is a saját érzéseinkkel kell megküzdenünk, de eközben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a gyerekek még jobban ránk vannak hangolódva, és keresik azokat a megküzdési eszközöket, amelyek segíthetnek abban, hogy derűs lélekkel érjünk a kihívást jelentő időszakok végére. Ezért is fontos az általunk mutatott minta, az útmutatás, hogy együtt keressük meg azokat a megküzdési technikákat, módszereket, melyek segítenek a továbblépésben.
A hónap témájának feldolgozását egy vidám játékkal kezdtük – A Hajvarázshoz összegyűjtögettünk színes hajba való csatokat, hajpántokat, hajgumikat. A gyerekek egymásnak készítettek vidám frizurát, a vicces az volt, amikor a fiúk hajába is kerültek a színes hajcsatokból, fonatokból. Volt olyan páros, akiknél a hajgumizás okozott némi fejtörést, de mivel jó móka volt, ezt is megoldották.
A gyerekek megírták a Megküzdési szókészletüket. Például: alvás, nyugalom, bohóckodás, cukiság, dumálás, film, futás, foci, evés, ivás, jóga, lovaglás, meseolvasás, hógolyózás, palacsinta, sütés és repülés.
A Kecskekatonaság című mese meghallgatása után – ami nagyon tetszett a gyerekeknek – a Kiképzés című feladat is sorra került.
A gyerekek 5-5 fős csapatot alkottak, és közösen megbeszéltük, milyen gyakorlatokat kell végrehajtani a kiképzésen:
1. 10 fekvőtámasz
2. 10 guggolás
3. 5 négyütemű fekvőtámasz
4. 30 percig helyben futás
5. pókjárás labdával
6. kakasviadal
7. karikába célba dobás
A játékos délután lezárásaként pókfocit játszottak a gyerekek.
A kreatív feladat sem maradt el, megalkottuk Küzd Verát, aki egy kicsit tavasz tündér, egy kicsit vidám kislány- mindenesetre jobb kedvünk kerekedett tőle.
A társasjáték – Ki nevet a végén?- igazi megküzdést jelentett a játékosok számára.

Képek