A Mi Hálakertünk!

20170927_162739.jpg

„Minden apróságért hálás vagyok, minden kis darab ételért, egy sétáért, vagy azért, hogy láthatom a gyönyörű virágokat nőni. Megtanultam jobban észrevenni és megbecsülni a dolgokat, és azt is, hogyan kell szeretni még azt is, amit nem szeretek.” (Edith Eger)

Boldogságóra a Lajtha László Általános Iskolában

A csepeli Lajtha László Általános Iskola negyedik osztálya megtartotta az első Boldogságóráját ebben a tanévben. A gyerekek izgalommal és örömmel várták az alkalmat, mert a nyári szünidő után most találkoztunk először ilyen formában. Számukra nem volt ismeretlen a Hála témakör, mivel az elmúlt évben is foglalkoztunk ezzel a témakörrel. A hála szó fogalmát nagyon szépen meghatároztuk, közösen felírtuk a táblára, ami csak eszünkbe jutott róla. A csoport tagjai megszámlálhatatlan választ adtak, mit jelent számukra a kifejezés, kinek-miért lehetnek hálásak, miért adhatnak hálát az életükben. Őszintén elérzékenyültem. Érdekes volt számomra, hogy új gyermekek is kerültek a csoportba. Az egyik kislány elmondta, hogy ő még ilyen órán nem vett részt, nem hallott ilyen óráról, de nagyon tetszik neki.
A közös beszélgetések után elkészítettük a Mi Hálakertünket, melyben csodálatos hálavirágok nőttek ki pompás színekben és értékes pillanatokkal, érzésekkel, hálaillatokkal. A virágok fölött egy kis hálamadár is röpködött.
A Hálakert készítése közben Bagdi Bella: Szép nap, ölelj most át engem. c. csodálatos dalát hallgattuk meg.
Megható érzés volt látni a közös munka örömét és eredményét. A virágszirmok hálát kifejező érzéseit. Így tudnak növekedni ezek a virágok, ha ennyi jó érzés van bennünk. Mi pedig hosszú ideig szeretnénk ápolni, gondozni, öntözni a virágokat, a Hálakertünket a Boldogságórák megtartásával.
A foglalkozás hangulati zárásaként a gyerekek elmondhatták egymásnak, ki, miért hálás a társának.

A sok hálavirág közül egy olyan virágnak az illatát éreztem, melynek készítőjét idézem:
„Hálás vagyok mindenért, amit tettetek értem!”

Én is hálás vagyok együtt töltött percekért! Köszönöm!

Edit néni és a csepeli Lajtha csoport

Képek