Több mint háromszor annyi Boldog Óvoda és Iskola van Magyarországon, mint tavaly

Több mint háromszor annyi Boldog Óvoda és Iskola van Magyarországon, mint tavaly

1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében október 1-jén az Erkel Színházban adtuk át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket.

A 2018-19-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány boldogságóra programjához közel 1100 iskola csatlakozott, így több mint 6000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100.000 gyereket érint.

A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettünk ki, amely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a tanárok, mind a gyerekek jól-létével foglalkozik és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba.

A címátadón számtalan pedagógus mutatta be saját tapasztalatait a programmal kapcsolatban és Bagdi Bella mellett Prof. Dr. Bagdy Emőke és Prof. Oláh Attila is előadást tartottak a boldogságórák gyerekekre gyakorolt pozitív hatásairól. A boldogságórák hatékonyságát vizsgáló átfogó kutatási programot Prof. Dr. Vargha András, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének intézményvezető-helyettese mutatta be.

A megjelent pedagógusokat, szakembereket a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola – Csengettyűk csoportj és a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményének színjátszó szakköre – Tűztánc című produkciójával nyűgözte le.

A játékoskedvű felnőttek a helyszínen kipróbálhatták a Jobb Veled a Világ! Alapítvány legújabb fejlesztését, a Pozitivity társasjátékot is.

Az esemény fotógalériája >>