Szabadulj a haragtól!

A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

A haragos Virág Tündér és az okos medvebocsok

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer két kis medvebocs. Az egyike Goldinak hívták, a másikat Mackó Komának.A két mackó a sűrű erdő közepén egy barlangban éldegélt.
Egy kis házban, távol az erdőtől éltek a tündérek. Az egyik tündér, akit Virágnak hívtak összeveszett a testvérkéivel. Azért vesztek össze, mert a tündérek az erdőben találtak egy varázskönyvet és nem tudtak megegyezni, hogy kié legyen a könyv. Ezért Virág tündér nagyon mérges lett és keresett magának egy másik otthont. Eközben a Mackók elmentek vacsorára mézet gyűjteni a kedvenc mézlelő helyükre. Míg távol voltak, addig bekukucskált Virág tündér az üresen hagyott barlangba. Ekkor látta, hogy nincsenek otthon a lakók és bemerészkedett. Körülnézett a tündér és amikor meglátta a két ágyat, lepihent rájuk, mert elfáradt a hosszú úton. Az összegyűjtött finom vacsorával hazasétáltak a mackók és furcsa zajra lettek figyelmesek: valaki horkolt odabentről. Belopóztak a barlangba és megnézték, mi ez a furcsa zaj. Ekkor látták meg, hogy egy Tündérke alszik az ágyukban. A mackók megvárták még felébred a leányzó. Miután felébredt a tündér, megijedt, hogy otthon vannak a mackók. A két medve azt mondta: “Ne félj, nem bántunk téged, mert mi kedves bocsok vagyunk.”
A medvék megkérdezték a tündértől , hogy mi járatban van feléjük?
– Összevesztem a testvérkéimmel, ezért én eljöttem otthonról.
– Miért vesztetek össze, olyan csúnyán?
– A talált varázskönyvön…
– Csúnya dolog veszekedni, azt javasoljuk, béküljetek ki, és használjátok közösen a könyvet! Ha összeveszünk a tesómmal, akkor mi mindig megbeszéljük a dolgokat és bocsánatot kérünk egymástól és megöleljük egymást. Azt is megígérjük, hogy többet nem csinálunk ilyet!
Virág tündér megköszönte a mackóknak a tanácsokat és hazasietett a testvérkéihez. Miután bement a házba, megkereste a testvéreit és hangosan Bocsánatot kért tőlük és megölelte őket.
– Bocsánat! Többet nem fogok rátok haragudni! Nagyon szeretlek titeket!
– Te se haragudj ránk, hogy nem tudtunk megegyezni, nagyon megbántuk már azóta! Bocsánatot kérünk!
Ettől kezdve a Tündérek boldogan éltek, soha többe nem veszekedtek egymással. Virág tündér, amikor csak ideje engedte meglátogatta a mackótestvéreket, ahol sokat játszottak, mókáztak együtt! Hiszen barátságban, szeretetben és boldogságban Jobb a világ!

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.