Próbáljuk meg!

Próbáljuk meg!
A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

Tudatosan próbáljuk a gyerekeket arra nevelni, hogy egy-egy feladat, kihívás az életünkben, nem biztos, hogy elsőre fog sikerülni, lehet, hogy lesz olyan, amit többször kell megpróbálni.
Bagdi Bella: Van nekem egy álmom című dalát többször meghallgatva, már közösen énekeltük és közös koreográfiát találtunk ki rá.
Beszélgettünk a gyerekekkel, hogy mi is az, hogy cél?, mit tűzhetünk ki célul?, hogyan tudjuk elérni? milyen érzés, mikor elérjük a célunkat?.
Témafeldolgozás mesével: Boldogvár meséje (Kézikönyv: 121. o.) A mese után is tovább folytattuk a beszélgetést: mi a legnagyobb álmod?, számodra mit jelent a boldogság?, volt már olyan dolog amit szerettél volna elérni, de nem sikerült?.
Hirdettünk a Ficánka csoportban egy “Kirakó-kihívást”, amelyik gyerkőcnek volt kedve, a képességeitől függően különböző nehézségű kirakókat lehetett kirakni. A gyerekek szívesen vettek részt a kihívásban, örömmel vették az akadályokat, akinek nehezebben ment, annak segítettünk és közösen vittük véghez a célt.
A gyerekekkel a foglalkozás zárásaként, jövőre vonatkozó célokat állítottunk a Munkafüzet 38. oldalán található feladat segítségével.

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.