Mosolykert Óvoda Kismacsi telephely 4002 Debrecen-Kismacs Napraforgó utca 1/F.

Mosolykert Óvoda Kismacsi telephely  4002 Debrecen-Kismacs Napraforgó utca 1/F.

Ezt a témát nagyon, érdekes volt feldolgozni. A “cél” fogalmának megbeszélése után, kitűzött a csoport egy teljesíthető célt,amit mindenki nagyon szeretett volna. Hetek óta téma a csoportban,hogy készítsünk slime-ot,ami nagyon népszerű a gyermekek körében. Ahhoz viszont,hogy ezt megtegyük, mindenkinek hozzá kell járulni valamivel. Most nem azt csináljuk,mint máskor,hogy az óvónénik vesznek meg minden alapanyagot hozzá,hanem mindenkinek hozni kell valamit,ahhoz, hogy a célunkat elérjük. Minden kisgyermek nagyon lelkes volt, és noszogatták a szüleiket,hogy minél hamarabb hozzanak valamit,az alapanyagok közül, hogy mihamarabb hozzá láthassunk a munkához. Miután mindent összegyűjtöttünk, elkészítettük a várva-várt ragacsot, amivel nagy élvezettel játszott az egész csoport.
Ezután kitűztünk egy távolabbi célt,ami a farsang lett, és készítettünk hozzá egy megvalósítási térképet lépésenként. (először beszélgetünk a farsangról, mik a szokások, miért csináljuk ezt a hagyományt, készítünk dekorációkat és kézműveskedünk a témában, 2. lépés: kiválasztjuk a farsangi jelmezeket, 3. lépés:a jelmezekhez kiválasztjuk a verseket,vagy költünk verseket, 4. lépés:ezután összeállítjuk a farsangi műsort, 5. lépés: készítünk meghívókat,plakátokat, 6. lépés:megszervezzük a tréfás farsangi játékokat, beszerezzük hozzá a kellékeket, 7. lépés:sütünk süteményeket a mulatságra, és legvégül a farsangi mulatság.
Játék időben ötleteltünk a mesén,amit egy meseszereplő ír a barátnőjének. A két szereplő Hófehérke,aki elmeséli barátnőjének Hamupipőkének az egyik kalandját. Az alap ötlet a gyerekeké volt,de a körítést én írtam hozzá,és fogalmaztam mese formára.
Mozgásos percek alatt a guruló átfordulást gyakoroltuk. Volt egy kislány,akinek nagyon nehezen ment, miután hangos biztatásba kezdtünk, vett egy nagy lendületet és szépen átfordult segítség nélkül. Miután megkérdeztem tőle,hogy mi segített neki abban,hogy sikerült neki a “bukfenc”,azt mondta,hogy a többiek tudták, hogy ha nagyon odafigyel akkor sikerülni fog.

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.