Micsoda nap!

Micsoda nap!
A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

Nagyon szép reggelre ébredtem, nagy pelyhekben esett a hó. Éva nénivel és a gyerekekkel már a tavaszt vártuk az óvodában, de megviccelt bennünket az időjárás. Igazi tél volt egész héten.
Mielőtt reggel óvodába indultunk volna apával, láttuk az ablakon keresztül, hogy minden csupa fehér.
Olyan izgatott lettem a látványtól, hogy a kakaómat sem akartam meginni. Apa azt mondta, szánkóval megyünk az oviba. Majd kiugrottam örömömben a bőrömből. Örültem, és egy-kettő felvettem a csizmát, sapkát, kabátot és vártam, hogy induljunk. Apa azt mondta, ilyen gyorsan még nem látott engem felöltözni, mint most. Elindultunk végre. Apa húzta a szánkót, és én benne ülve élveztem ahogy siklik a havon.Közben hallottam, ahogy apa csizmája alatt ropogott a hó. Nagyon hideg volt, még a leheletem is látszott.Közben néztem a fákat, a háztetőket, a bokrokat, minden csupa fehér volt, és ez nagyon tetszett nekem.
Az óvodába érkezve azonnal elmeséltem Éva néninek, hogy szánkóval érkeztem, és mit láttam az utcán. Megkérdeztem kimegyünk-e a hóba játszani? Azt felelte, igen, kicsit később kimegyünk. A csoportból több gyermek is hozott szánkót. Izgatottan vártuk mindnyájan, mikor mehetünk ki a hóba. Elérkezett a várva várt pillanat. Sikítva, futottunk a hóba. Szánkóztunk, hógolyóztunk, nyomkereső játékot játszottunk, hóangyalt és “Örömkéket” készítettünk a hóban. Még a jégcsapot is megnyaltam, mert olyan volt mint a nyalóka. Éva nénit meghógolyóztuk, tiszta hó lett a kabátja. Csuda jót játszottunk együtt. Kértük, hogy délután is az udvaron játszhassunk. Éva néni megígérte, hogy uzsonna után feltétlenül folytatjuk a havas játékokat. Minden gyerek sikított egyet örömében.

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.