Ünnepeljük együtt a Boldogság Nemzetközi Napját!

Világszerte március 20-án ünneplik a boldogság napját. Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át, hiszen a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. Egyben hangsúlyozták, hogy a boldogság napját mindenekelőtt az oktatásban fontos méltóképpen ünnepelni.

Arra kérünk, hogy ünnepeljük együtt a Boldogság Nemzetközi Napját!

Mint boldogságórát tartó pedagógust arra kérünk, hogy ezen a napon énekeljétek el a Boldogság Dalát és készítsetek szeretetkupont a gyerekekkel azok számára, akiknek hálásak. Nagyon szeretnénk, ha több százezer szeretetkupon születne ezen a napon, és a gyerekek, felnőttek el tudnák mondani egymásnak, hogy akkor éppen miért hálásak. Annak különösen örülnénk, ha rögzítenétek a Boldogság napi megemlékezéseket, és az elkészült fotókat, videókat feltöltenétek a bejegyzések közé, hogy lássuk, Ti hogyan ünnepeltetek.

A Boldogság dalát itt találjátok:

Szeretetkupon készítése:

Vágj ki egy tetszőleges nagyságú téglalapformát fehér vagy színes lapokból, és az egyik oldalára írd rá, hogy SZERETETKUPON és az illető nevét, akinek szól, a másik oldalán pedig fejezd ki a háládat egy olyan dologért, amit kaptál tőle, és ajánlj fel egy olyan szeretetből jövő tettet hálád jeléül, mellyel tudod, hogy boldoggá teszed!

Természetesen nem csak téglalap alakú formákat készíthettek, hanem akár szív vagy kör alakúakat is.