Legyünk hálásak! Tegyük szebbé az életünket!

Legyünk hálásak! Tegyük szebbé az életünket!

Az idei tanévkezdéskor a második évünket kezdtük a boldogságóra programmal.
Ahogyan az elmúlt évben, úgy most is a boldogságfokozó hála témakörébe igyekeztünk elsőként beleásni magunkat.
Az első óránkon ráhangolódásként a Jól érzem magam kezdetű Bagdi Bella dalt hallgattuk meg, majd a háláról, a hálaérzet pozitív hatásairól beszélgettünk. A közös, általános beszélgetésünk után mindenki a személyes érzelmeiben, gondolataiban mélyedhetett el egy feladat kapcsán. Mondatkezdéseket fejeztek be úgy, hogy a saját életükre vonatkoztatva fejezték ki, hogy ők mi mindenért éreznek hálát, mi tölti el őket örömmel, miben és miért tekintik magukat szerencsésnek…
Boldogság volt meghallgatni, elolvasni jó néhány gyerek gondolatait, melyek arról szóltak, hogy milyen apró dolgokért is hálásak lehetünk, melyek meglétét sokszor és sokan természetesnek tartják, és jelentőségét leginkább akkor éreznék meg, ha nélkülözniük kellene. Hálás vagyok azért, hogy nem egy, nem kettő gyerek gondolkodik így az osztályból.
A következő két órán csoportmunkában, ki-ki a saját érdeklődésének, adottságainak, kedvének megfelelő feladaton dolgozott. Egy csapat igazi stábként együttműködve forgatókönyvet írt, párbeszédeket állított össze, szereposztást készített, olvasópróbát tartott, majd egy kisfilmet forgatott. A másik kis csoport egy hős hálanaplójába írt bejegyzéseket. Az osztály harmadik harmada pedig két csapatra osztódva apró örömre, hálára okot adó kis élmény-képecskéket, illetve egy nagy plakátalapot rajzolt, festett.
Munkájuk eredményét mutatja a feltöltött képanyag és kisfilm.

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.