Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola 2. osztály 2017-2018. tanév

Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola 2. osztály 2017-2018. tanév

“Jó cselekedet iskolánkért és településünkért, Perbálért”

Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Perbál
2. osztály

Osztályunk már a tavalyi tanévben kiválasztotta magának gondnokunk, Gábor bácsi által készített két kis sziklakertet az iskola felső épületének kapuja mellett.
Beszélgettünk róla, hogy milyen klassz kis sziklakertet lehetne oda varázsolni.
Otthon sok kis sziklakerti virágom van, így gondoltam, viszek néhány kövirózsát, egy-két kúszó-folyó növényt. Ezt látván a lelkes tanítványaim és szüleik sorra hozták a virágokat, így nem lehetett abbahagyni a munkát. 
Kis csoportokban dolgoztunk, mert így fértünk hozzá.

Nyárra már egy-két növény díszelgett ott. Gábor bácsi gondos locsolásának köszönhetően ősszel is vártak bennünket.

Szeptemberben olvastuk Gábor atya felhívását, s utánajártunk, hogy ennek a kis kertnek a gondozásával csatlakozhatunk-e Perbál „szépítőihez”. Ismét a gyerekek által behozott virágok kerültek a kövek és a tavasszal ültetett virágok közé: krizantém, árvácska, új sziklakertiek, nem is tudjuk „mianeve”, sövényként – reméljük már tavasszal – pompázó apró fejű lila virág, valamint tulipánhagymák.
Kis kerti szerszámkészletünk, eszköztárunk is egyre bővült a lelkes munkánkat támogató szülőknek köszönhetően. Kaptunk egy nagy zsák virágföldet, gumikesztyűket, kis kerti szerszámokat, Gábor bácsitól vödröt, ásót, gereblyét. Így már be is rendezkedtünk arra, hogy hosszú távon rendben tartjuk ezt a területet, melyben nem csak mi, hanem iskolánk tanulói, az itt dolgozók, de még az utcán sétáló emberek is gyönyörködhetnek. Nem is beszélve az együtt végzett munka vidámságáról, öröméről. A fotókat is a gyerekek készítették, melyből elég sokat beillesztettem. Ezek tükrözik a lelkesedést, s magát a munkálatot.
Sokat beszélgettünk, nevettünk kertészkedés közben, s azt is elmondhatjuk, hogy soha nem vett sok időt igénybe, hogy rendbe tartsuk. Valóban egy apró dolognak tűnik, de mégis hozzájárul környezetünk szebbé tételéhez. Nem is beszélve arról, hogy mi is jobban vigyázunk rá. Reméljük, sokan követik példánkat, ÉRDEMES!
Bakai Anikó és a 2. osztály
Perbál, Kis-forrás Német Nemzetiségi Általános Iskola

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.