Képből szöveg

A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

3 kép- 3 szöveg : Kinek mit jelent a boldogság ?
1.kép :
A barátommal kimentünk a focipályára, de nem csak mi voltunk kint. Ott volt Benedek, Szilveszter és Gergő. Egyből kihívtak minket egy focira, és mi elfogadtuk. Mit is mondjak, 12-0-ra kikaptunk, ezért kinevettek bennünket, és mi szomorúan hazakullogtunk. Egész évben gyakoroltunk, hogy legyőzhessük őket. Ricsi felhívta őket, hogy egy visszavágót kérjünk.
– Hát legyen bénák.
– Oké szombat négy órakor.
– Ott leszünk.
Azzal letették a telefont. Eljött a nagy nap. Mindenki ott volt, Katinka, Emma, Emese: mind eljöttek szurkolni. Egy perc volt vissza a meccsből ,5-5 az állás, miénk a labda, Ricsi viszi, rárúgja, kipattanó, jövök és egy csavarral berúgtam, és pont akkor véget ért a meccs. Mi ugrándozva örültünk a Benedekék mérgesen hümmögtek, az osztály pedig tapsolt. Így tehát legyőztük a nagyobbakat. Később beszálltak a lányok is, és estig fociztunk. Elköszöntünk egymástól és hazamentünk. Otthon boldogan meséltem a szüleimnek, hogyan győztük le a Benedekéket.
2.kép :
Szép napsütéses délután egy pár sétált a patak mentén. Ma volt a nagy nap. Kiöltöztek szép díszes ruhába, a menyasszony fején földig érő fátyol virított, a ruhája fehéren ragyogó, csuda szép volt. A napra lehetett nézni, de rá nem. A férfin elegáns fekete ruha volt, és a kezében egy rejtélyes doboz. Amikor mindenki megérkezett, kinyitotta a dobozt, láss csudát: egy gyönyörű kövekkel kirakott gyűrű pompázott benne. A menyasszony azonnal felhúzta az ujjára. Nagyon boldog volt. Elhívták a falu legjobb zenészeit. Egyszer megjelent egy kislány ,odament a menyasszonyhoz és megölelte. Azután sok boldogságot kívánt , csakúgy ragyogott a szeme. A kislány a menyasszony húga volt. Ő azért volt boldog , mert boldognak látta a nővérét.

3.kép :
Mitől lesz boldog a Nagypapám?

Feri bácsival kimegy a térre, ahol sakkoznak. Feri bácsi mindig fehér bábukkal játszik, a Nagypapa pedig feketével. Jól játszanak, de éppen Nagypapa áll nyerésre . Feri bácsi és Nagypapa egyidősek , 71 évesek ezért jól megértik egymást. A vége nagyon izgalmas, Feri bácsi átvette a vezetést, kimondta a végső szót: „sakk matt”,így megnyerte a játszmát. Kezet fognak, majd elmennek a Cinegekocsmába, ahol egy korsó sörrel ünneplik a győzelmet. Mi mint unokák (egyben mesélők) , felhívjuk, mert kihűl a vacsora. Mindig vidáman tér haza. A mi Nagypapánk ettől lesz boldog!

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.