tehetsegkutato_title

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja tehetségkutató pályázatot indít általános és középiskolás diákok számára. A tehetségkutató pályázat célja, hogy a gyerekek pozitív élményeket előhívó, inspiráló, motiváló produkciókat mutassanak be, ismertessenek meg a közönséggel. Hisszük, hogy mindenkiben van valami, amitől boldogabb lesz a világ, és most lehetőséget szeretnénk biztosítani ennek megmutatására.

Akár Boldog Iskolában dolgozó pedagógus vagy, akár nem, de van olyan tanítványod, aki az iskoláját képviselve szívesen megméretné tudását az alapítvány által felkért zsűri előtt, nevezd be a versenybe!

Jelentkezni olyan alkotásokkal – egyéni vagy csoportos produkciókkal – lehet, amelyekkel a boldogság üzenetét terjeszthetjük a fiatalság körében, és felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy mindenki rendelkezik az öröm, az inspiráció, a boldogság továbbadásának a képességével, amitől jobb lesz a világ.

Ismerd meg a zsűri tagjait!

PROF. DR. BAGDY EMŐKE

a zsűri elnöke
a Boldogságóra program fővédnőke
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta,
professor emeritus

BAGDI BELLA

a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke
életmódfejlesztő énekesnő,
a Boldogságóra program vezetője

ÁBEL ANITA

színésznő, műsorvezető

VARGA IZABELLA

színésznő,
a Barátok közt Nórája

DIÓSY TAMÁS

a Jobb Veled a Világ Alapítvány kuratóriumi tagja

Kategóriák

tehetsegkutato_kategoriak_web

1. vers- és prózamondás

2. ének

3. hangszeres zene

4. tánc, mozgás

5. egyéb szórakoztató kategória (stand up, bűvészet, hörcsögidomítás… stb.)

Egy pályázó egyszerre csak egy kategóriában versenyezhet, és a produkció hossza nem haladhatja meg a 3 percet.

A Jobb Veled a Világ tehetségkutatóra 2018. január 29-én éjféltől 2018. március 9-én éjfélig, iskolai döntőt megrendező iskolák esetében március 23-án éjfélig lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével >>

A jelentkezési lapot minden esetben a pedagógus tölti ki. Ha a produkció csoportos, a csoportot kell nevezni. A jelentkezési lapon a kategória megjelölésének és a produkció címének is szerepelnie kell. A jelentkezéskor a pályázó diák adatai mellett fel kell tüntetni az iskolája és a jelentkezést kitöltő pedagógus adatait is.

A tehetségkutató lebonyolítására 2 lépcsőben kerül sor. Az iskolák maximum 3 produkciót nevezhetnek a regionális döntőbe, és az ottani győztesek vehetnek részt az országos döntőn. Az iskolák opcionálisan megszervezhetik az iskolai döntőt, de a versenyre csak azt a három produkciót kell nevezni, amelyek a regionális döntőben is indulnak.

A regionális fordulók áprilisban lesznek. A pontos dátumokról és helyszínekről a jelentkezések beérkezése után tájékoztatunk mindenkit.

A döntőre 2018. május 27-én, a gyermeknapon, Budapesten kerül sor.

NYEREMÉNYEK

A tehetségkutató pályázat nyereménye, hogy a Jobb Veled a Világ Alapítvány 200.000 Ft (első helyezés), 100.000 Ft (második helyezés), illetve 50.000 Ft (harmadik helyezés) erejéig teljesíti a nyertesek álmát.

Az értékes nyeremények mellett az első helyezett diák vagy csoport egy évig lesz a boldogság kiskövete.

Töltsd le a plakátot, és függeszd ki a faliújságra!

tehetesegkutato_plakat

NYEREMÉNYJÁTÉK BOLDOG ISKOLÁK, ÖRÖKÖS BOLDOG ISKOLÁK ÉS LEENDŐ BOLDOG ISKOLÁK SZÁMÁRA

A tehetségkutató pályázat ideje alatt nyereményjátékot szervezünk a pályázók iskolái számára. A sorsoláson minden, a tehetségkutatóban pályázó Boldog Iskola és Örökös Boldog Iskola automatikus részt vesz (www.boldogiskola.hu).

Azok az iskolák is részt vehetnek a sorsoláson, amelyek még nem rendelkeznek egyik címmel sem, de a jelentkezéskor vagy a tehetségkutató bármelyik szakaszában nyilatkozatot tesznek arról, hogy 2018. június 30-ig pályáznak a Boldog Iskola címre.

Ezek az intézmények az előttünk álló négy hónap alatt a tehetségkutatóra való jelentkezés beérkezésének sorrendjében (illetve a nyilatkozatok benyújtása után) hetente sorsoláson vesznek részt, amelyen értékes nyereményekhez juthatnak a boldogságórák megtartásához.

A sorsoláson való részvétel feltétele tehát

  1. legalább egy diák nevezése a Jobb Veled a Világ tehetségkutatóra,
  2. meglévő Boldog Iskola vagy Örökös Boldog Iskola cím – vagy nyilatkozat a Boldog Iskola címre való pályázati szándékról.

A sorsolásokat hetente tartjuk.

Nyeremények

  • teljesen díjmentes, 30 órás akkreditált Boldogságóra pedagógus-továbbképzés két iskola tantestülete számára;
  • Bagdi Bella-boldogságkoncert két iskola tanulói számára;
  • a Boldogságóra munkafüzetek ingyenes biztosítása tíz osztály minden tanulója számára;
  • Repülj velem CD tíz osztály minden tanulója számára pozitív énképet és önbizalmat fejlesztő gyerekdalokkal, Bagdi Bella dedikációjával.

Tehetséges gyerekeket, sok nevetést és megérintő pillanatokat kívánunk, és azt, hogy mindnyájunkkal jobb legyen ez a világ!

PÁLYÁZATI ŰRLAP

A pályázati határidő lezárult. A regionális döntők helyszíneiről és időpontjáról hamarosan értesítjük a pályázókat!