A tartós boldogság receptje

A tartós boldogság receptje

Az év utolsó témaköre egyfajta összegzés, a Fenntartható boldogság témája volt. Az óra eleji ráhangolódást Bagdi Bella Mindig jobban, egyre jobban vagyok… dala biztosította.
A hangulati előkészítés után a tartós, illetve a fenntartható szavak és a fenntartható boldogság szókapcsolat jelentésének megbeszélésével indítottuk az órát. A gondolataink megfogalmazása során megállapítottuk, hogy minden ember a boldogságot keresi egész életében, pedig a boldogság legtöbbször egy rövid ideig tartó, múló állapotnak tűnik általában mindenki számára.
Hogyan lehet ezt az állapotot tartóssá tenni? Erről gondolkodtunk, gyűjtöttünk anyagot az óra folytatásaként. Szokásunkhoz híven, csoportokban, párokban dolgoztunk tovább. Így minden gyerek megtalálta a saját érdeklődési körének megfelelő feladatot. Voltak, akik a „Képből szöveg” feladatot választották, és egy boldog pillanatot ábrázoló kép alapján naplóbejegyzést írtak. Mások képes idézeteket gyűjtöttek az eddigi 9 témához kapcsolódóan, a „Képből szöveg” feladat megvalósításához, és rendezték tablóra, egy tartalmában és megjelenésében is színes összegzéseként a boldogságóráknak. A vállalkozóbb szelleműek pedig ismét a kisfilm készítéséből vállaltak részt, melynek címe: Érezd jól magad!
Ehhez pedig jó, ha megismered és beépíted a 10 hónapos boldogságprogram elméleti és gyakorlati elemeit! Rajta! : )

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.