A jó cselekedetek gyakorlása

A jó cselekedetek gyakorlása

Egy doboznyi szeretet

November vége felé Kati néni bejött az osztályba, és mondta, nekünk, hogy van egy városi gyűjtés.
A Családsegítő Központ hirdette meg, hogy a rászorulóknak ajándékot lehet behozni.
Kaptunk egy tájékoztató papírt, aminek a címe ”Egy doboznyi szeretet, Ajándékozni jó” volt. Szabi a hetedikes osztálytársunk már korábban mondta nekünk, hogy bárcsak megajándékozhatnám a szegényeket. Szerintem nagyon örülnének neki. Nagyon sajnálom őket, és szívesen segítenék rajtuk.
Hát itt volt a lehetőség! Hazavittük a tájékoztatót a szüleinknek. Az osztályunkból három család vállalkozott arra, hogy adományoz ajándékot. Dominik otthon anyukájának javasolta, hogy készítse össze az alig használt sapkáit. Biztosan egy kisfiú örülni fog neki.
Noémi plüssállatokat válogatott otthon a szegény gyerekeknek.
Marci anyukájával az Euro Family-ben vásárolt édességeket és más hasznos dolgokat. Az összekészített ajándékokat elhozták mind a hárman az iskolába. A Családsegítő innen gyűjti be az adományokat. Nem is gondoltuk volna, hogy ilyen egyszerűen is segíthetünk. Nem volt nagy anyagi teher, de mégis nagy meglepetést tudtunk szerezni másoknak. Boldogsággal tölt el, hogy én, mit gyerek tudok segíteni.
Akik ajándékoztunk, jól érezzük magunkat, hogy segíthettünk másokon, és büszkék vagyunk magunkra. Büszkék vagyunk arra is, hogy a mi családunk így összefogott.
A többiek sajnálták azt, hogy az ő szüleik, ezt a feladatot nem vették komolyan. Kínos érzés és csalódottság számukra, hogy nem gyűjtöttek ajándékot a rászorulóknak. Jövőre rábeszéljük a szüleinket, hogy mi is részesei legyünk ennek a megmozdulásnak.

Az anyagot három órán keresztül dolgoztuk fel. Az első órában megbeszéltük, hogy mit jelent a jó cselekedetek gyakorlása kifejezés. Gyűjtöttünk jó cselekedeteket, törekedtünk arra, hogy mindennapi életünkből merítsük a példákat. Mindennapjainkba beépítettük a jó cselekedetek alkalmazását. Ezután került sor a választható feladatok közül a Beszámoló elkészítésére.

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.