A jó cselekedetek gyakorlása

A boldogságóra program 4. témája:
A jó cselekedetek gyakorlása.
A téma az egész adventi időszakot átszőte. Karácsonyra készülve beszélgetéseink középpontjában a család és a szeretet állt. Szívesen játszottak a gyerekek szituációs játékokat: -Miben segíthetnek a gyerekek szüleiknek, ha fáradtan hazaérnek a munkahelyről? Vagy miben segíthetnek a társaiknak az oviban, pl. ha otthon hagyta a kedvenc alvókáját? …. stb.
Óvodáskorban a közösségi magatartás fejlesztéséhez fontosnak tartjuk: egymás segítését, akár a gondozási feladatok végzése (öltözködés, cipőfűző kötés, ruha összehajtása, játékok elrakása, étkezés stb.) vagy tevékenységek végzése közben, mert a segítségnyújtás is boldoggá teheti a gyerekeket.
A relaxációs gyakorlatok elvégzése után meghallgattuk a Jó emberré csak a szívemmel válhatok c. dalt. Fogtuk egymás kezét, megöleltük a barátunkat. A Szív kertje” c. mese meghallgatása után több napon át tartó jó cselekedeteket hajtottak végre a gyermekek. A foglalkozást a Boldog vagyok c. dal éneklésével zártuk.
Karácsonyi ünnepvárás során több programokba is bekapcsolódott óvodai csoportunk, hogy az örömet szerezzünk a szülőknek, nagyszülőknek, azoknak, akik egész évben segítették munkáinkat.
Az óvodás gyermekek sütöttek mézes kalácsot, készítettek karácsonyi díszeket Üdvözlő lapokat, melyet a karácsonyi ünnepség után adhatták át szeretteiknek.

2018.12. 18.

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.