736 Szigetszentmiklósi Konduktív Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Boldogító jó cselekedetek – Egy másik út program!

736 Szigetszentmiklósi Konduktív Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Boldogító jó cselekedetek – Egy másik út program!
A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

Szigetszentmiklósi Konduktív Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény – Boldogító jó cselekedetek beszámolója az „ EGY MÁSIK ÚT!” programról a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapjához kapcsolódva
2018. december 1.
Szervezők:
Huszárné Mikla Ildikó intézményvezető-helyettes
Somogyi Sándorné Gabriella intézményvezető

“Az életem nem úgy alakult, ahogy elgondoltam. Nem szerepelt a terveim között, hogy csoda történik.” – Gyarmati Andrea

Az ENSZ 1992. december 3-át a Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi Világnapjává nyilvánította. A fogyatékossággal élő embertársaink társadalmi integrációja valamennyiünk közös ügye. Nem tudunk egymás nélkül, közös összefogás nélkül boldogulni sem Európában, sem a hazai mindennapokban. A szolidaritásnak pedig a legszemélyesebb kapcsolatokban kell elindulnia és megmutatkoznia, követendő példaként, a félelmek és a tévhitek, az elzárkózás és a tehetetlenség leküzdése érdekében. A társadalom együttműködése nélkül ugyanis nincs esélyegyenlőség, esélyegyenlőség nélkül pedig nincs közös jövőnk.
Hagyományt teremtve 2012 óta, 5. alkalommal rendeztük meg a sérült emberek társadalmi integrációját segítő „EGY MÁSIK ÚT” rendezvényünket.
A Szigetszentmiklósi Konduktív Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapcsolatrendszere kiterjed a Szigetszentmiklósi és a Ráckevei járásra, mind a köznevelési, az egészségügyi és a civil ellátó rendszerekre. Közös célunk, feladatunk a fogyatékossággal élő embertársaink, családjaik és hozzátartóik elsősorban szakmai és humánus segítése.
2018. december 1-én azért voltunk együtt, hogy a Fogyatékossággal Élő Emberek Nemzetközi Világnapjává közeledve jelezzük a fogyatékossággal élő embertársaink felé, hogy nincsenek egyedül a társadalomban, hanem ott vagyunk mellettük. Segítségükre vagyunk a mindennapjaikban, a nehézségeikben, de az örömeikben is egyaránt.
A meghívott vendégeinket gazdag programmal vártuk. A program első részében a bevezető után az intézményünk óvodásai szerepeltek. Szívünket gyermekeink mindig megmelengetik. Kokas Klárát idézve: „Nincs szebb, felemelőbb, nemesebb feladat, mint az ő újjászülető munkájukban segédkezni és igen nagy megtiszteltetés, ha engedik.”
A program második felében köszöntőket hallgatott meg a közönség, majd az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény diákjai szórakoztatták a vendégeket. Végül a Szigethalmi Egyesített Népjóléti Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézményének felnőttjei szerepeltek és adták elő Demjén Ferenc Honfoglalás dalát jelnyelvi tolmácsolásban. Valamennyi produkció megmozgatta az emberek szívét és lelkét.
A következő blokkban kézműveskedés, arcfestés, filmklub és vendéglátás várta a vendégeket.
Az „EGY MÁSIK ÚT!” rendezvény zárórészében a Nemadomfel együttes szórakoztatta a közönséget, amely fergeteges táncházzal zárult. A Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok Bizottság és a Köznevelési, Nemzetközi Kapcsolatok és Közbiztonsági Bizottság támogatását megkaptuk a Nemadomfel együttes fellépői tiszteletdíjának finanszírozására.

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.