1147 Budapest, Miskolci u. 77.

1147 Budapest, Miskolci u. 77.
A bejegyzés írójának intézménye a Boldog Iskola cím birtokosa.

Boldogságóra-tanár: Bieber Mária
Osztály: 6/c

Havonta két boldogságórát tartunk: a hónap elején egy úgynevezett témanyitó foglalkozást, a hónap végefelé pedig egy témazáró/témaösszegző órát.
A két foglalkozás közötti időszakban készítik el a tanulók nevelőtanáruk, Anett néni segítségével a havi feladatokat.

Szeptemberben a 6/c osztály mosolykedvelő tanulói a háláról tanultak.
Először összegyűjtöttük, mi mindenért lehetünk hálásak a nyári szünettel kapcsolatosan, majd felfedeztük magunkban, miért örülhetünk annak, hogy: „Itt van az ősz, itt van újra…”
Többen is elmondták, hogy örülnek annak, hogy ismét találkozhattak társaikkal, tanáraikkal.

Azért, hogy jobban megértsük, felelősek vagyunk az életünkért, a döntéseinkért, a beszélgetést követően állatbábokkal játszottunk. Elképzeltük, hogy tízperces szünet van az állatok iskolájában. Volt közöttünk barátságos kutyus, maci, kiscsibe, de volt veszekedős kígyó is stb. Amikor játékból becsengettek, akkor nekünk, gyerekeknek is komolyra fordult az óra menete: közösen levontuk a tanulságokat: a kesztyűbábokat mi magunk mozgattuk, mi tudtuk őket megszólaltatni, ők semmit sem tudtak tenni önmaguktól önmagukért. Velünk azonban nem így van. Mi nem vagyunk a kiszámíthatatlan SORS kezében kesztyűbábok, velünk nem játszhat kedvére a véletlenszerű szerencse. Mi magunk tudunk gondolkodni és tudunk jó döntéseket hozni önmagunkért és saját boldogságunkért.

El is határoztuk, hogy ebben a hónapban gyakorolni fogjuk a boldogságfokozó hálát.

A hálavirágoskert virágai a szívünkben bontogatják szirmaikat, amiről az is tanúskodik, hogy az osztály hálabefőttes üvegében lassan gyűlnek a hálamondataink.

De azért papírlapra is került néhány virág jeléül annak, hogy például Fanni hálás azért, hogy megszületett, Vivi azért, mert Zsuzsi a barátnője és mert otthon jól érezte magát, Zsuzsi meg Pötyiért, a tengerimalacért hálás. Fecó a virágoskertbe kedvenc játékainak is helyet talált, miközben régi emlékeket is felidézett magában.

Ahányan vagyunk, annyiféle hálavirág nyílik a képzeletünkben. Nézzétek csak a rajzokat!

További képek

Szólj hozzá

Az email címed nem tesszük közzé. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.